'er is meer mogelijk dan je denkt' DreamCenter
Loopbaanbegeleiding
“Ik durf jouw persoonlijkheid en wensen
als uitgangspunt te nemen.”
Lees interview
“Ik heb geleerd ook sollicitaties te schrijven wanneer je niet aan alle eisen kan voldoen.
EN MET RESULTAAT!!!
De rust en kennis die je deelde, hebben mij zeker verder geholpen na een onzekere tijd!”

Shirley - Houten
“Ik heb het gevoel dat ik nu weer de regie over mijn loopbaan heb in plaats van dat mijn werkgever dit bepaalt.”

Jim - Rotterdam
“Vind echt dat je die 10 verdient! Echte goede ondersteuning en deskundig advies! Vrijdag contract getekend bij de nieuwe werkgever! Het is heel bijzonder verlopen, heel veel dank! ”

Wijnand - Oude Tonge
“Een bekwame loopbaanadviseur die je ideeën, wensen en struikelblokken herkent en daar niet raar van opkijkt of bevooroordeelt. Dit geeft het gevoel dat iemand je echt helpt en begrijpt waar je mee zit.”

Ghislaine - Deventer
gedwongen op zoek naar baan door corona

Een Andere Baan in Crisistijd

Op dit moment worden vele sectoren zoals de horeca, toerisme en evenementenbranche geconfronteerd met problemen die ontstaan rondom de Corona-maatregelen. Baanzekerheid slaat om in baan-onzekerheid. Wat zijn op dit moment de mogelijkheden en wat zijn de onmogelijkheden als je een andere baan wil of moet zoeken? Kan ik overstappen naar een totaal andere baan of moet ik dat nu echt niet doen? Mensen met een specifieke baan zoals piloot, zanger of reisleider, kunnen die ook op korte termijn iets anders vinden?

gedwongen op zoek naar baan door corona

.

Is een andere baan mogelijk met mijn achtergrond?

Op dit moment – ik schrijf deze blog tijdens de Corona periode – is er veel gaande in onder andere de horeca en toerisme branche. Festivals, voetbalwedstrijden, bioscopen, theaters, zaalverhuur… er ligt van alles stil. Ook indirect ervaren vele sectoren en beroepsgroepen de gevolgen van de crisis.

Er vallen veel ontslagen en er is veel onzekerheid over vaste contracten. Een vast contract blijkt op zo’n moment helemaal niet de veiligheid te bieden, waar je van uit gaat. Ik hoor in mijn praktijk verhalen van mensen met vaste contracten die plotseling een nul-uren contract krijgen of hun baan zonder regeling kwijt raken. Op dit moment begeleid ik onder andere een stewardess, piloot en internationaal reisleider. Mensen met een specifieke opleiding en werkervaring. Wat moeten zij nu? Is er nog een beetje hoop voor hen?

andere baan zoeken overstappen in crisistijd zangers

.

Een baan in dit vakgebied of in een andere sector zoeken?

Herken jij je in de één van de volgende vragen:

 • Moet ik nog afwachten hoe het gaat aflopen in mijn sector?
 • Wordt het ooit nog weer zoals het was of wordt het blijvend anders?
 • Moet ik me nu helemaal gaan omscholen en het gaan zoeken in heel iets anders? En zo ja: Wat dan? Wat is er mogelijk?
 • En hoe ga ik een bijscholing betalen of praktisch inpassen in mijn gezinssituatie?
 • Wat is realistisch?
 • Ik heb bewust voor deze richting gekozen en deed het met plezier. Kan ik wel werkplezier vinden in een hele andere baan?

Er zijn nog steeds vacatures en kansen in de horeca, in toerisme en culturele sector. Maar ze zijn op dit moment erg onzeker. Schiphol heeft de vacatures on hold gezet. Wacht je af? Ben je machteloos? Wat zijn je kansen en (on)mogelijkheden?

zoeken naar nieuwe baan of blijven
.

Overstappen naar een andere baan

Bij een carrièreswitch maken, overstappen naar een andere baan, kan veel komen kijken. Het kan grote uitdaging zijn. Maar het kan soms ook veel dichter bij en gemakkelijker of behapbaarder zijn dan je denkt! In mijn werk als loopbaancoach heb ik voortdurend te maken met veranderingen en doodlopende wegen binnen de loopbanen van de mensen met wie ik mag werken. Eigenlijk heb ik voortdurend met crisissen te maken. Ik zeg dan ook vaak: “Als er geen hoop meer zou zijn op betere kansen, dan kunnen we net zo goed opgeven. Het kan toch gewoon niet waar zijn dat er totaal hopeloze situaties zijn?”

“Vanuit mijn ervaring als loopbaancoach ben ik positief gestemd over de kansen. Zelfs in crisistijd! Tijdens de kredietcrisis, maar ook in de Corona-crisis zijn er meer mogelijkheden dan je denkt. Ik ga graag de uitdaging met je aan om je snel weer aan een baan te helpen. En bij voorkeur een nog béter passende baan!”

.

Nadenken over een andere baan is geen luxe, maar noodzaak!

Afwachten en hopen, is niet verstandig. Het is ook los van Corona belangrijk dat er groei en beweging in je leven en loopbaan blijft. De arbeidsmarkt veranderd, banen verdwijnen, inhoud van je baan veranderd, totaal nieuwe banen ontstaan. Dat blijft. Je kent het gezegde: Stilstand is achteruitgang.

Zeker als jij werkt in sectoren zoals horeca, toerisme, evenementen etc. en nu te maken hebt met onzekerheid in je baan, wacht dan niet af, neem een stukje regie door te werken aan een backup- of ontwikkelplan..

.

Hoe DC Loopbaanbegeleiding je helpt

DreamCenter Loopbaanbegeleiding helpt je concreet antwoorden te krijgen op jouw loopbaanvragen door:

  1. Loopbaanadvies
   Advies over de meest passende beroepen en mogelijkheden. Ontdek wat jouw opties zijn naast horeca, theater, luchtvaart, toerisme en evenementen. Of ontdek welke opties er nog wèl zijn binnen deze sectoren. DC Loopbaanbegeleiding helpt je de concrete mogelijkheden in korte tijd in kaart te brengen.
  2. Loopbaancoaching
   Naast loopbaanadvies ook coaching om in actie te komen en je mentale blokkades uit de weg te ruimen. Ontdek dat er meer ècht meer mogelijk is dan je denkt ga aan de slag met daadwerkelijke stappen.
  3. Sollicitatie Training
   Training specifiek gericht op het solliciteren. Wil jij in de horeca blijven werken, maar lukt het niet om een baan te bemachtigen? Met behulp van sollicitatiecoaching en training van DC Loopbaanbegeleiding helpen we je een nieuwe, agressieve sollicitatieaanpak te ontwikkelen. Zelfs als je niet goed bent in jezelf verkopen.

.

Vrijblijvend kennismaken?

Wil jij meer weten over jouw mogelijkheden voor een andere baan, voel je dan vrij om gewoon kosteloos en vrijblijvend een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek over loopbaanbegeleiding van DreamCenter. Het verplicht je tot niks, maar helpt je altijd verder.
.
.

4 Tips om de regie terug te krijgen

Wil jij niet afwachten in deze onzekere tijden? Alvast 4 tips om zelf mee te beginnen.

 1. Ga aan de slag met je loopbaanplan
  Bekijk de Gratis Videotraining
  .
 2. Neem in je plan een korte termijn en lange termijn doel mee
  . 
 3. Durf hulp te vragen
  Mét hulp van familie en vrienden, maar door professionele hulp van DreamCenter Loopbaanbegeleiding in te schakelen, creëer je een hefboomeffect.
  .
 4. Lees boeken
  Onderwijs en train jezelf. Lees de boekentips.

.

.
.

Vrijblijvend kennismaken?.

“Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Hier kan je al je
vragen stellen en kijken we wat ik voor je
kan betekenen. De koffie staat klaar!”

Loopbaancoach Amersfoort Harderwijk Barneveld

Loopbaancoach Nijkerk Putten

BERICHT STUREN .
.
Loopbaancoaching Online
.

PETER PAASBaan kwijt
Ontslag gekregen
Amersfoort
Barneveld

Loopbaanprofessional
DreamCenter Loopbaanbegeleiding

.