.

Re-integratie 2e spoor traject inzetten

INFORMATIE, TIPS & VRAGEN

Waarom een re-integratie 2e spoor traject inzetten?

Werkrelatie en emoties
Als een werknemer langdurig ziek en/of arbeidsongeschikt wordt, kom je als werkgever en werknemer in een traject terecht waarin er van alles op je af komt. Beide heb je er niet voor gekozen. En dat maakt vaak emoties los zoals frustratie, irritatie, onbegrip, depressie, machteloosheid etc. Je kan hierdoor terecht komen in een negatieve spiraal in de werkrelatie waardoor het vertrouwen aan beide kanten geschaad kan worden. Dit wil niemand, maar kan helaas toch snel gebeuren.

Rechten en plichten
Naast relationele en emotionele dynamieken die meespelen in het ziekteproces van de werknemer, heb je ook te maken met rechten en plichten. En wanneer werkgever en/of werknemer zich hier niet aan houden, ook met juridische dynamieken. Ook dit kan bijdragen aan een neerwaartse spiraal met nog meer negatieve emoties en (nog) hogere kosten.

(Externe) partijen en instanties
Naast relationele, emotionele en juridische dynamieken, zijn er vervolgens ook nog eens een heel aantal verschillende personen/instanties betrokken bij het proces zoals het UWV, bedrijfsarts, arbeidsdeskundige, re-integratie-coach en HR-functionaris. Al deze partijen en invalshoeken hebben invloed op het re-integratieproces. Ook deze dynamiek kan weer een negatieve emotionele invloed hebben op zowel de werknemer als de werkgever.

Het belang van beleid en plan van aanpak
Ellende, ergernis en rechtszaken voorkomen is mogelijk, maar vraagt een doordacht beleid, een duidelijk plan van aanpak en gezamenlijke afspraken. Dit komt niet vanzelf. Maar hierin investeren betaalt zich zeker terug!
DC Loopbaanbegeleiding draagt bij aan een positief verloop en versneld resultaat van een re-integratie 2e spoor traject door een zowel persoonlijke als effectieve werkwijze.
.

Info-boek Re-integratie 2e spoor

.
Gratis infoboekje voor werkgevers

Bestel het info-boekje “Werknemer ziek… Wat moet ik doen? En wat niet?”

Met tips, informatie en uitleg over:

  • Hoe het beste om te gaan met een zieke en/of arbeidsongeschikte werknemer.
  • Je rechten en plichten als werkgever.
  • De rechten en plichten van de werknemer.
  • Hoe een re-integratietraject er uit ziet.
  • Hoe je kan bijdragen aan een positieve uitkomst van de situatie.
  • Hoe DC Loopbaanbegeleiding bijdraagt aan een win-win uitkomst.
  • Inclusief overzichtelijk stappenplan.
    .

Bestel nu gratis dit handboek