Re-integratie tweede spoor traject

Passend werk en werkplezier terugvinden

Wanneer je na langere tijd door ziekte afwezigheid bent geweest op je werk, breekt een fase van re-integreren aan. In sommige gevallen kan je (samen met je werkgever) tot de conclusie komen dat re-integreren binnen de organisatie (1e spoor) eigenlijk niet langer passend blijkt of mogelijk is.  In dat geval wordt een re-integratie 2e spoor gestart. De werkgever is wettelijk verplicht om je in dit traject ondersteuning aan te bieden (Wet Verbetering Poortwachter).

Wanneer jij in zo’n situatie terecht bent gekomen, dan heb je al een hele weg achter de rug: ziekte, re-integreren en er vervolgens achter komen dat dit niet lukt. Dat kan van alles met je doen. Je bent in het proces je zelfvertrouwen misschien wel grotendeels kwijtgeraakt. Zeker als je dit pad niet zag aankomen. Maar wellicht geeft het ook wel een stukje opluchting: het bevestigd eigenlijk iets dat je al een beetje dacht. Loopbaanprofessional Peter Paas helpt je tijdens een persoonlijk 1-on-1 re-integratie begeleidingstraject om in deze spannende situatie versneld jouw kansen te ontdekken.

.
.
.

Persoonlijk re-integratietraject

Het is voor zowel je werkgever als voor jezelf in deze fase natuurlijk belangrijk dat je zo snel mogelijk een andere baan vindt. Dat is voor iedereen beter. Dat is de zakelijke kant van het verhaal. DC Loopbaanbegeleiding wil je echter ook graag helpen bij de persoonlijke kant van het verhaal. Om van deze situatie gebruik te maken om te kijken of er werk te vinden is waar je ook echt weer plezier of nog meer werkplezier en voldoening uit zult kunnen gaan halen. Misschien wel in een andere richting of bij een bedrijf dat gewoon beter bij je past. Misschien ben je benieuwd naar de mogelijkheden om voor jezelf te gaan beginnen? De behoefte en situatie is voor elk persoon anders. DC Loopbaanbegeleiding biedt om die reden 1-op-1 trajecten met een invulling die ingaat op jouw vragen en ook kijkt naar je wensen.

Hoe ziet een re-integratie traject eruit?

Re integratie begeleiding tweede spoor Amersfoort Barneveld Almere Zeewolde Voorthuizen Epe

Complete begeleiding
Alle begeleiding die je nodig hebt om weer ‘op de been’ te komen in je werk, is beschikbaar. Denk aan de juiste passende banen en / of opleidingen in kaart brengen, hulp bij solliciteren, begeleiding in het verwerken van het verlies van je werk of in het groeien in zelfvertrouwen of assertiviteit. Tijdens het Re-integratie Standaard traject breng je samen met Peter Paas eerst jouw behoeften en doelen in kaart. Aan de hand van een persoonlijk plan werk je samen met loopbaanprofessional Peter Paas tijdens een intensieve begeleiding toe naar een nieuwe aanstelling en/of een goede start van je eigen onderneming. In dit pakket zijn diverse services opgenomen om jouw kansen te vergroten. Het doel is steeds: passend werk en het terugvinden van je werkplezier.

Bij het Re-integratie pakket zijn inbegrepen:

 • Persoonlijkheidsonderzoek
 • Beroepskeuzeonderzoek
 • Opleiding-/scholingsadvies
 • Eén-op-één coaching- & training
 • Keuzemodules

Keuzemodule Succesvol Solliciteren:

 • CV & Motivatie-/Sollicitatiebrief
 • LinkedIn & Netwerktraining
 • Training Sollicitatiegesprek
 • Training Jobhunting
 • Krachtige Online Tools
 • Koppeling DC Loopbaanbegeleiding netwerk
 • Baangarantie*

Keuzemodule Succesvol Ondernemen:

 • Ondernemingsplan Coaching
 • Product/dienst bepalen & ontwikkelen
 • Klanten aantrekken
 • Training websiteontwikkeling
 • (Online) Marketing
 • Omzetgarantie*

Keuzemodule: Persoonlijke ontwikkeling
Coaching op thema’s zoals:

 • Faalangst / onzekerheid
 • Assertiviteit
 • Gespreksvaardigheden
 • Leiding geven
 • Conflicthantering
 • Burn out / stress

All-in tarief Re-integratie Traject

Incl. 12 maanden persoonlijke support.

€ 2995,-*

* Neem voor meer informatie en
voorwaarden contact met ons op.

Re-integratietrajecten van DC Loopbaanbegeleiding

DreamCenter hecht veel waarde aan het (her)ontdekken van persoonlijkheid en wensen. Zeker tijdens een re-integratie traject kijken we verder dan alleen je CV en (gebrek aan) ervaring en opleiding. Door jezelf in een ‘fris daglicht’ te zetten, helpt Loopbaanbegeleiding van DreamCenter je de ogen te openen om te zien dat er absoluut meer mogelijk is dan je denkt..

 • Persoonlijke benadering
 • Gratis kennismakingsgesprek
 • Praktijk open tot 21.00 uur
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Heldere, scherpe all-in tarieven

Re integratie 2e spoor Harderwijk Amersfoort Barneveld Putten Ermelo

Meer weten over re-integratiebegeleiding?

Ik ga graag de uitdaging met je aan om jouw volgende stap in jouw loopbaan vorm te geven. Honderden anderen gingen je voor. Ik vind het een sport om jou te helpen om juist deze situatie tot een positief moment in je leven te maken. Heb je vragen over re-integratiebegeleiding van DC Loopbaanbegeleiding? Neem dan contact op voor persoonlijk advies. Ik sta je graag telefonisch, via e-mail of tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek te woord. Ook kan je alvast de Gratis Videotraining volgen.’

Graag tot ziens!

Peter Paas
Loopbaanprofessional.

reintegratie traject begeleiding online

Re integratie begeleiding tweede spoor Harderwijk Amersfoort Barneveld Almere Zeewolde

Re integratie 2e spoor Harderwijk Amersfoort Barneveld Almere Zeewolde

BERICHT STUREN

.

Loopbaanprofessional Peter Paas

Peter Paas is erkend register loopbaanprofessional en oprichter van DreamCenter. “Mijn persoonlijke interesse gaat uit naar het ontdekken van de drijfveren van mensen. En vooral: hoe kan je die motivatie aanwakkeren en je emoties vóór je laten werken?

Ik heb dit proces zelf ook diepgaand doorlopen, waardoor mijn drive niet alleen vanuit mijn vakgebied, maar ook vanuit eigen ervaring komt.

Vanuit meer dan 10 jaar ervaring in loopbaanbegeleiding ben ik positief gestemd over de mogelijkheden. En ga ik graag de uitdaging met jouw situatie aan!”

.

PETER PAASRe-integratie 2e spoor
Nijkerk
Barneveld Amersfoort
Harderwijk

Register Loopbaanprofessional
DreamCenter Loopbaanbegeleiding

Reacties re-integratie 2e spoor trajecten.

10/10 ‘Goud waard!’

Geplaatst door Marjon (49 jaar) uit Lelystad
Situatie: Ontslagprocedure
Resultaat: Leuke baan in de zorgadministratie waar ik me helemaal thuis voel.
“Het traject heeft me een baan opgeleverd en dat was mijn doel! Hier ben ik ontzettend dankbaar en blij om! Ik kwam bij Peter na een ontslagprocedure, zat midden in een burn-out en was ontzettend onzeker.
Nu kan ik zeggen dat ik mede dankzij de persoonlijke aanpak van Peter, zijn rust en het vertrouwen, ondanks de uitdaging om op mijn 49e te switchen van baan, ik de rust en mijn zelfvertrouwen weer gevonden heb. Ik weet wat ik kan en wat mijn valkuilen zijn. De testen hebben me dit laten zien door er goed over na te denken en zichtbaar te maken. Ik heb inmiddels leuk werk in de zorgadministratie, werk samen met een ontzettend gezellig team waar ik me helemaal thuis voel.

De veilige huiselijke omgeving, de rustige, positieve energie en benadering van Peter zorgden ervoor dat ik me veilig voelde om weer langzamerhand vertrouwen te krijgen in mijn toekomst. Goud waard dus! Ik heb veel geleerd. Ik heb leren solliciteren, incl. rollenspel. … 🙂 Het verslag achteraf is ook helder en uitgebreid. Mooi om nog eens terug te kunnen lezen. Kortom, ik vond het een fijn contact met een professionele, maar ook persoonlijke touch. Een prima combinatie!”


  10/10  ‘Verrassend snel resultaat!’

Geplaatst door Susanne (50 jaar) uit Zeewolde
Situatie: Werkgever wil uit elkaar met vaststellingsovereenkomst
Resultaat: Zij-instroom traject zorg

‘Door het 2e spoor re-integratietraject is me duidelijker geworden waar mijn interesses en kwaliteiten liggen en op basis daarvan kon ik weer zelfverzekerd en met frisse moed op zoek gaan naar een nieuwe baan. Je onderzocht eerst wie ik ben als persoon en welke kwaliteiten ik heb en vanuit die uitgangspunten zijn we gaan kijken welke banen echt bij me zouden passen. Je begeleidde me met mijn eerste pogingen met solliciteren. Met een verrassend snel resultaat: een nieuwe baan met uitdaging.’


.

   8/10  ‘Het traject heeft me vrede gegeven met de moeilijke beslissing die ik heb genomen!’

Geplaatst door Marieke (37 jaar) uit Zeewolde
Situatie: I.v.m. ziekte in goed overleg 2e spoor traject overeengekomen.
Resultaat: Leuke baan als onderwijsassistent.
‘Het re-integratietraject dwingt je om wekelijks echt na te denken over je eigen situatie, omdat je weet dat je weer naar een volgend gesprek gaat. Anders loop je de kans om in alle ‘drukte’, hier geen tijd voor te nemen. Daardoor moet je een plan voor jezelf te bedenken en jezelf een beetje beter te leren kennen. Het traject heeft mij hier dus opgeleverd dat ik eens echt diep heb nagedacht over ‘wat nu..’ . En… een leuke baan! Het traject heeft me vrede gegeven met de moeilijke beslissing die ik heb genomen. De gesprekken waren fijn, je luistert goed en geeft ook af en toe kritiek die nodig is. Ook kan je zelf omschakelen als je aangeeft dat je het anders wilt.’


   9.0/10  ‘Ik heb echt zin in de baan!’

Geplaatst door Dominic (35 jaar) uit Ede
Situatie: Ontslagregeling, wil z.s.m. weer werk vinden, maar weet niet wat bij me past, zit vast.
Resultaat: Baan in een nieuwe richting gevonden en zekerder geworden
“Door de re-integratiebegeleiding ben ik gegroeid qua assertiviteit tonen en minder persoonlijk aantrekken. En: een ‘eerste stap’ baan gevonden in de zorg zoals ik hoopte. Ik heb er echt zin in. Ik zou DC Loopbaanbegeleiding aanbevelen omdat de coach/begeleider erg prettig is in de omgang en als gesprekspartner waardoor je je erg op je gemak voelt. Ik wil je alvast bedanken voor de begeleiding en coaching die je mij gegeven hebt. Ik hier hier veel aan gehad. Vond het zeer prettig jou als gesprekspartner te hebben! Bedankt voor alles en ik wens je alle goeds toe voor de toekomst!”