Faalangst Training Individueel

Wat is faalangst?

Ben jij regelmatig onzeker over je werk? Pieker jij veel over de vraag of je het wel goed genoeg doet? Of ben je bang dat als je iets tijdens een vergadering zegt je niet serieus genomen zal worden? Zie je op tegen bellen, contact maken, toetsen, een presentatie geven of acquisitie doen? Ben je constant bang voor afkeuring en levert dat een hoop stress op? Dan kan het zijn dat je last van faalangst hebt. De faalangst training voor volwassenen van DC Loopbaanbegeleiding helpt je verder.
.

De negatieve spiraal van onzekerheid

Faalangst klinkt wel vrij heftig vind je niet? Toch herkent iedereen het gevoel van onzekerheid in meer of mindere mate. Faalangst komt dus niet alleen voor bij scholieren die blokkeren op het moment dat ze een toets of examen moeten maken, maar zeker ook bij volwassenen. Wanneer je last hebt van faalangst ben je veel bezig met de mening of reactie van anderen. Je bent bang dat je door de mand valt, dat je niet aan de eisen en maatstaven van anderen kan voldoen. Je bent voortdurend bezig met de onzekerheid of je werk en ideeën goed genoeg zijn. Wat een enorm drijvende kracht kan zijn die je voortdurend pusht om het steeds weer opnieuw te proberen. En steeds beter. Maar wat er juist voor zorgt dat de onzekerheid groter en groter groeit.

Faalangst komt bij veel mensen voor en is dus helemaal niks om je voor te schamen. Het kan echter op cruciale momenten vaak wel in de weg staan, waardoor het jou en jouw loopbaan in de weg kan staan. Als het jou belemmert om alles uit jezelf en je werk te halen, helpt deze Faalangst Training voor volwassenen je verder.

Tijdens deze faalangst training voor volwassenen gaan we aan de slag om de kern van jouw faalangst te vinden, zodat we deze kunnen aanpakken. Zodat jij weer met plezier en zelfvertrouwen naar je werk kunt gaan!
.

Symptomen van faalangst

Faalangst kan zich op verschillende manieren uiten. Veel voorkomende symptomen zijn:

 • Weinig zelfvertrouwen hebben.
 • Niet de juiste woorden kunnen vinden tijdens een gesprek.
 • Piekeren en ‘malen’ over werksituaties.
 • Een black-out krijgen op een belangrijk moment.
 • Het uitstellen van werk.
 • Snel rood worden, zweten of gaan stotteren als iemand je aanspreekt.
 • Misselijk worden of hartkloppingen krijgen wanneer een deadline nadert.
 • Nooit tevreden zijn over je werk.

Vaak kan je rationeel wel bedenken dat het niet nodig is om je zo te voelen. Je zegt tegen jezelf: “Kom op, stel je niet zo aan, zo moeilijk is het toch niet? Laat het los!” Helaas werken je emoties niet zo, die heb je en kan je niet wegstoppen. Wel kan je ze leren herkennen en met ze om leren gaan. Samen met Peter Paas ga aan de slag om dit onder de knie te krijgen!

Individuele training

Faalangst Coach Nijkerk Amersfoort Harderwijk Barneveld UtrechtTijdens de faalangst training zal je samenwerken met Peter Paas, register coach en loopbaanprofessional. “Naast professional ben ik ook ervaringsdeskundige. Ik weet uit eigen ervaring hoe onzekerheid / faalangst je functioneren kan blokkeren. Gelukkig heb ik ook geleerd wat je er aan kan doen! Mijn zoektocht heeft me veel tijd, studie (en geld) gekost. Graag help ik jou dit proces te versnellen. Tijdens een individueel coachingstraject help ik je anders om te gaan met deze angst. Waardoor je (weer) met plezier en zonder stress naar je werk of opleiding kan!”

Coaching is de basis van deze Faalangst training die op jou persoonlijk zal worden afgestemd. Coaching is een vorm van begeleiding waarin je samen toewerkt naar een concreet doel. Het helpt je om bepaalde patronen te doorbreken en vanuit daar je gedrag en gedachtes te veranderen. Samen met Peter Paas onderzoek je de oorzaak van jouw faalangst. Tijdens de faalangst training ontwikkel je een nieuwe, bij jou passende aanpak om het beste uit jezelf te halen. Zodat je niet meer bang hoeft te zijn voor om te falen!

.

Faalangst Training Standaard

Faalangst Training Volwassenen

Bij het pakket zijn inbegrepen:

 • Individuele Coaching-sessies met:
  • Oorzaakanalyse
  • Persoonlijke & Praktische Tips & Oefeningen
  • ‘Verankerings’coaching

€ 995,-

of 3 termijnen van € 349,-

Reacties Faalangst Training

Coaching Faalangst Volwassenen Ede Veenendaal Barneveld‘Ik sta er nu een stuk zelfverzekerder in. Door de faalangst training is er veel onzekerheid en spanning weg. Het is uiteraard een veel langer leertraject, waar je echt zelf bewust aan moet werken. Je hebt me zeker goede handvaten aangereikt waar ik mee verder kan. Peter is een kundige en vriendelijke coach, welke goed met je meedenkt en probeert zich te verplaatsen in jouw situatie. Hij reikt op jou afgestemde handvaten aan waarmee je aan de slag kunt. Nogmaals bedankt voor je hulp! Ik heb er zeker wat aan gehad.’ Patrick – Ede
.
Faalangst Coaching voor Volwassenen Ermelo Harderwijk Putten Huizen‘Ik merk dat ik door de faalangst training veel zekerder ben van mijzelf en mijn kunnen dan voor dit traject. Ik heb het gevoel dat ik er mag zijn met mijn gedachten maar vooral belangrijk: met mijn gevoel. Ik zal DC Loopbaanbegeleiding zeker aanbevelen bij vrienden en vriendinnen, ik heb met veel plezier samengewerkt met Peter. Ik werd altijd netjes ontvangen en was er ruimte en tijd voor een geintje.’  
Lisa – Ermelo

.
Faalangst Cursus Ede Veenendaal Barneveld Nijkerk‘Het heeft een aantal jaar geduurd voordat ik een faalangsttraining wilde doen, maar het was zeker de moeite waard! Je leert jezelf en de reden van bepaald gedrag kennen en aan de hand daarvan kijken wat je wilt veranderen.’  
Manon – Veenendaal

.

Training Faalangst Volwassenen‘De faalangsttraining heeft mij laten inzien dat ik bij bijna alles wat ik doe, kijk vanuit het perspectief en verwachtingen van de ander. Ik doe nu mijn best om dichter bij mijzelf te blijven. Verschil heel praktisch is ook dat we nu i.p.v. de ‘high’ en de ‘low’ van de dag onze emoties bespreken i.p.v. de gebeurtenissen. Ik heb de gesprekken als superprettig ervaren. Peter, je kijkt met open blik naar de mens voor je, je probeert geen dingen inte vullen en laat geen ‘standaardtrucje’ los op ieder individu. Ik heb de ruimte gevoeld om open en eerlijk te kunnen praten en dat was fijn.’  Marieke – Ede
.
Faalangsttraining Volwassenen en Studenten Amersfoort Soest Leusden‘Voor de faalangst-training had ik enorm last van stress bij toetsen. Dit is een heel stuk minder geworden. De toetsweek is weer goed gegaan en ook nog eens geen één onvoldoende gehaald! Ik heb verschillende dingen geleerd waardoor ik stress kan vermijden/ verminderen. Het was erg op praktische dingen gericht, dat vond ik fijn. Het heeft me geholpen waar ik hulp nodig had. Je ontdekt er dingen die je nog niet (bewust) wist van jezelf. Het is fijn om te kijken naar je persoonlijke valkuilen met een persoon die je verder niet kent, en samen oplossingen te vinden. Bedankt voor alles.’ Christiaan – Voorthuizen

.
.

Vrijblijvend kennismaken?

.
Faalangsttraining Volwassenen Amersfoort

WhatsApp DC Loopbaanbegeleiding

DC Loopbaanbegeleiding Contactformulier

DC Loopbaanbegeleiding

 • Persoonlijke benadering
 • Praktijk open tot 21.00 uur
 • 15 jaar ervaring
 • In termijnen betalen is mogelijk
 • Erkend loopbaanprofessional
.
Coach Faalangst - Nijkerk Putten Barneveld Zeewolde Ermelo Harderwijk
.
Snel resultaat
Binnen enkele maanden passend werk door effectieve werkwijze.
.
1000+ Tevreden klanten
Jouw tevredenheid staat zeer hoog in het vaandel.
..
Ook Online
Online kennismaking en/of coaching is mogelijk.
..
Geen onverwachte kosten
Vaste tarieven, geen onverwachte extra kosten.
.
Gratis kennismaking
Maak vrijblijvend en kosteloos kennis met werkwijze en coach.
.
Werkplezier & Voldoening
Ruil stress, onzekerheid en tegenzin in voor nieuwe energie.
.
Individuele trajecten
Geen onpersoonlijke groeps-sessies, slechts 1-op-1 trajecten.
.

FAQ Faalangst Training

Voor wie is een faalangsttraining?

De faalangst training is bedoeld voor volwassenen èn jongeren die:

 • Veel worstelen met onzekerheid.
 • Zich vaak gespannen voelen.
 • Regelmatig ‘blokkeren’ of ‘bevriezen’.
 • Veel piekeren en twijfelen over de kwaliteit van hun werk.
 • Zeer veel zenuwen voelen als ze moeten presenteren.
 • In een vergadering eigenlijk niks durven te zeggen.
 • Uitstelgedrag voor vanwege angst voor kritiek.
 • Zichzelf altijd vergelijken met anderen.
 • Goed werk leveren, maar daar nooit zeker over zijn.
 • Blackouts ervaren op belangrijke momenten
  (zoals toetsen of examens).
  .

Faalangsttraining voor volwassenen

Een faalangst training is niet alleen voor scholieren die blokkeren bij examens of toetsen. Want faalangst komt uiteraard ook bij volwassenen voor. Beter gezegd: ieder mens komt wel eens in situaties waarin hij of zij geconfronteerd wordt met onzekerheid op een bepaald gebied, waardoor angst, de angst dat iets zal mislukken de overhand neemt. Faalangst komt dus ook voor:

 • Bij leidinggevenden (bijv. twijfels of ze de verantwoordelijkheid wel kunnen waarmaken.
 • In huwelijken of relaties (bijv. angst voor het niet slagen van de relatie).
 • Bij mensen bang zijn om door de mand te vallen.
 • Vrezen dat ze hun kwaliteitsniveau niet kunnen vasthouden.
 • Tè vaak om bevestiging vragen bij anderen.
 • Etc.

.

Waar wordt de faalangsttraining gehouden?

De praktijk locatie van DC Loopbaanbegeleiding bevindt zicht in Nijkerk (bij Amersfoort). Hier vinden de gesprekken plaats.
.

Kan ik de faalangsttraining ook online volgen?

De faalangsttraining online volgen is ook mogelijk en – sinds Corona – gebeurt dit ook regelmatig. Alhoewel face-to-face coaching (in Nijkerk) op zich prettig is bij een training als deze, is toch gebleken dat de resultaten net zo effectief zijn.
.

Kan je een faalangsttraining vergoed krijgen?

Een faalangsttraining kost geld. Maar zoals besproken is het wel degelijk een waardevolle investering die veel kan opleveren (meer werkplezier, meer zelfvertrouwen, maar ook nieuwe doorgroeimogelijkheden bijvoorbeeld) en ook nare dingen kan voorkomen (overspanning, kosten die gemoeid met stress, chagrijnigheid thuis etc.).

Veel bedrijven en organisaties hebben een budget voor scholing en ontwikkeling die je ook voor een cursus faalangst zou kunnen inzetten. Veel werkgevers stellen een bedrag van tussen de 500 en 1000 euro beschikbaar, blijkt uit het onderzoek. Naar schatting beschikt 75 procent van de 8,1 miljoen werkenden in Nederland elk jaar over een gemiddeld opleidingsbudget van 700 euro. Jaarlijks blijft echter meer dan 1,5 miljard euro aan opleidingsbudget liggen, blijkt uit onderzoek. Niet besteed geld blijft een paar jaar liggen, voordat het terug de bedrijfskas in gaat.

De overheid of verzekeraars vergoeden over het algemeen geen kosten voor een faalangsttraining.
.

Hoe lang duurt de faalangst training?

Tijdens het traject worden dus een aantal gesprekken ingepland op tijden die passen in jouw agenda.
Soms is er tussendoor ook contact en doe je voorbereidende opdrachten.

De afspraken worden gemiddeld gepland in een periode tussen de 2 en 4 maanden.

Mocht het nodig en/of gewenst blijken, is het traject verlengen met extra sessies uiteraard mogelijk.
.

Waarin onderscheidt DC Loopbaanbegeleiding zich?

De praktijklocatie van DC Loopbaanbegeleiding bevindt zich in Nijkerk, bij Amersfoort. DC Loopbaanbegeleiding biedt individuele coaching en trainingen op het gebied van loopbaanbegeleiding en persoonlijke ontwikkeling. We onderscheiden ons met een bewezen en kwalitatief hoogstaande aanpak. Omdat de begeleiding niet in groepen wordt gegeven, levert elk traject een persoonlijk maatwerk-resultaat. Wat zeer effectief is gebleken en tot hele hoge tevredenheidsscores leidt bij onze klanten.

Deelnemers uit heel Nederland, niet alleen regio Amersfoort

Daarom weten mensen uit letterlijk heel Nederland DC Loopbaanbegeleiding te vinden: uit de regio (Amersfoort, Barneveld, Zeewolde, Harderwijk), maar ook uit o.a. Utrecht,

Google score 4,9/5

DC Loopbaanbegeleiding heeft al zeer veel mensen naar grote tevredenheid verder geholpen. Reacties zijn terug te vinden op de website, maar – meer onafhankelijk – ook terug te vinden in de Google reviews. We zijn heel blij met een score van maarliefst 4,9! Een hoge tevredenheidsscore is voor DC Loopbaanbegeleiding echter ook erg belangrijk.

Kwaliteitskeurmerk

DC Loopbaanbegeleiding is aangesloten bij de NOLOC en mag het keurmerk ‘Register Loopbaanprofessional’ voeren. Op het gebied van loopbaanbegeleiding is de NOLOC eigenlijk de grootste vakorganisatie in Nederland. Voor het keurmerk moeten loopbaanprofessionals om de paar jaar aantonen dat ze zich weer verder hebben ontwikkeld en garant kunnen staan voor kwalitatieve coaching en training.
.

Hoe ziet de faalangsttraining er uit?

1. Vrijblijvend kennismaken

Vóór het traject is het mogelijk om een kennismakingsgesprek in te plannen. Dit kan in onze praktijk in Nijkerk (bij Amersfoort), maar ook via Teams (videobellen). Peter legt je dan wat de werkwijze is van DC Loopbaanbegeleiding voor de faalangsttraining en wat je precies kunt verwachten. Daardoor kan jij bepalen of je de faalangst training van DC Loopbaanbegeleiding is wat jij zoekt.

2: Individuele coaching-sessies

Samen met Peter plan je de coaching-sessies in. Dit zijn afspraken van 1 of max. 2 uur. Tijdens die gesprekken gaan we de diepte in en worden concrete situaties besproken. Wat gebeurt er precies? Wat zijn factoren die meespelen in jouw verhaal? En welke overtuigingen, emoties en waarden zijn bepalend?

3: In de praktijk oefenen

Vanuit de coaching-sessies krijg je steeds kleine oefeningen mee die je in de praktijk kunt gaan oefenen. In de gesprekken bespreken we dan vervolgens steeds hoe dat ging en op welke punten je nog kan groeien of je strategie nog zou kunnen veranderen.

4: Resultaat boeken en ‘verankeren’

Faalangst kwijtraken en groeien in zelfvertrouwen kost tijd. Er moeten nieuwe paden – letterlijk nieuwe verbindingen in je hersenen – worden aangemaakt om de ingesleten patronen te doorbreken. Daarom is herhaling en het vinden van een aanpak die jij écht begrijpt en écht bij jou past, heel belangrijk. Daar gaan we dan ook naar op zoek.

6: Vragen achteraf

Mocht je na het traject nog vragen hebben, dan is het zeker mogelijk om nog eens contact te hebben.

De faalangst training van DC Loopbaanbegeleiding is dus geen eenmalige, inspirerende ’tips & tricks’-‘quick-fix’-dag, maar heeft als doel om echt langere termijn effect te borgen.
.