Loopbaanadvies

Ontdek nu welke baan bij jou past

Kost jouw werk vooral energie en ga je vaker met tegenzin dan met plezier naar je werk? Wil jij graag duidelijkheid over welke baan nu eigenlijk het beste bij jou past? Misschien wil je een switch maken naar een andere beroepsrichting of ben je benieuwd of ondernemen iets voor jou is. Loopbaanadvies van DC Loopbaanbegeleiding brengt binnen 2 maanden tijd concrete, motiverende en passende kansen in kaart.
.

Loopbaanadvies voor blijvend werkplezier

Het doel van beroepskeuzeadvies is heel eenvoudig: met meer plezier naar je werk kunnen gaan. Voldoening uit je werk kunnen halen. Minder stress en niet meer met tegenzin naar je werk gaan. Ook kunnen we doorgroeimogelijkheden voor je in kaart brengen. Loopbaanadvies levert je duidelijkheid en een persoonlijk loopbaanplan op waar je zelfstandig of door middel van loopbaancoaching concreet mee aan de slag kan.
.

Méér mogelijk met DC Loopbaanadvies

DC Loopbaanbegeleiding kijkt verder dan je CV en (gebrek aan) ervaring of opleiding. Door jouw persoonlijkheid en wensen als uitgangspunt te nemen èn onze kennis van de steeds in beweging zijnde arbeidsmarkt, helpt DC Loopbaanbegeleiding je de ogen te openen om te zien dat er absoluut meer mogelijk is dan je denkt.

.

Loopbaanadviseur Peter Paas

Peter Paas is loopbaanadviseur, coach en oprichter van DC Loopbaanbegeleiding. “Mijn persoonlijke interesse gaat uit naar het ontdekken van de drijfveren van mensen. En vooral: hoe kan je die motivatie aanwakkeren en jouw emotionele drijfveren vóór je laten werken?

Ik heb dit proces persoonlijk ook doorlopen, waardoor mijn drive niet alleen vanuit mijn vakgebied, maar ook vanuit eigen ervaring komt. Vanuit meer dan 15 jaar ervaring, studie en vele honderden beroepskeuzeadvies-trajecten ben ik positief gestemd over de mogelijkheden en ga ik graag de uitdaging met jouw situatie aan. Er is meer mogelijk dan je denkt!”

.

Wat levert loopbaanadvies op?

 • Duidelijkheid
 • Het neemt twijfels weg
 • Zekerheid en zelfvertrouwen
 • Zicht op doorgroeimogelijkheden
 • Gevoel van grip en zelfsturing op je loopbaan
 • Minder stress
 • Weer zin in je werk hebben
 • Inzicht in wie je bent en wie je niet bent
 • Meer voldoening en energie
.
33 reviews Loopbaanadvies
.
.

Loopbaanadvies Plus+

Loopbaanadvies Amersfoort

Meest passende richting & route bepalen
Wil je een gedegen en concreet advies voor de volgende stap in jouw loopbaan? Laat jezelf dan eens grondig “doormeten” tijdens persoonlijke sessies met Peter (Register Loopbaanprofessional). Met behulp van professionele testen en tools worden jouw sterke en zwakke kanten, jouw wensen én de meest passende loopbaankansen in kaart gebracht.

Met het concrete actieplan kan jij vervolgens doelmatig stappen zetten vanuit jouw huidige situatie in de richting van een voldoening gevende loopbaan.

Bij het pakket zijn inbegrepen:

 • Individuele Loopbaan advies gesprekken
 • Concreet Plan van aanpak
 • Diverse extra tools
 • Professionele testen
 • Persoonlijk Loopbaanadviesrapport

€ 795,-

of 3 termijnen van € 280,-


.

Loopbaanadvies Extra

Loopbaanadvies Ermelo Zeewolde Harderwijk Putten

Daadwerkelijk in actie komen
Het Loopbaanadvies Extra traject start ook met het in kaart brengen van de bij jou passende mogelijkheden.

Vervolgens gaat dit traject verder met een persoonlijke sollicitatietraining of training over het starten als ondernemer. Deze is 100% op maat en reikt praktische tools en helpende inzichten aan.

Met een persoonlijk loopbaanplan én aandacht voor jouw manier van presenteren en solliciteren en alles wat daarbij komt kijken, ben je goed voorbereid om zelfstandig én succesvol verder te kunnen.

Bij het pakket zijn inbegrepen:

 • Individuele Loopbaanadvies gesprekken
 • Concreet Plan van aanpak
 • Persoonlijke sollicitatie- óf ondernemerstraining
 • Professionele testen
 • Persoonlijk Loopbaanadviesrapport

€ 995,-

of 3 termijnen van € 349,-


.

Loopbaan Compleet

Loopbaanadvies traject Amersfoort Soest Leusden Huizen

Resultaat boeken & Verdieping
Het Loopbaan Compleet traject trapt af met het in kaart brengen van de meest passende loopbaankansen. Vervolgens is persoonlijke coaching en training een belangrijk onderdeel van dit traject.

Het is maar net waar je hulpvraag ligt, maar in dit traject is er naast het solliciteren ook tijd en ruimte om in te gaan op persoonlijke ontwikkeling. Waar loop je tegen aan? Waar is groei nodig om de volgende fase van jouw loopbaan in te kunnen gaan?

€ 1495,-

of 3 termijnen van € 519,-

Lees meer over dit traject.


Meer weten over loopbaanadvies?

Tijdens een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek wordt jouw vraag en situatie besproken. Op basis van dit gesprek wordt er gekeken hoe we je het beste verder kunnen helpen.

Graag tot ziens!

Loopbaanadvies Nijkerk Hoevelaken Bunschoten Spakenburg
Register Loopbaanadviseur
DC Loopbaanbegeleiding
.

.Loopbaan advies Amersfoort Leusden Soest Hoevelaken

WhatsApp DC Loopbaanbegeleiding

DC Loopbaanbegeleiding Contactformulier

DC Loopbaanbegeleiding Gratis Online Training
.

DC Loopbaanbegeleiding

 • Persoonlijke benadering
 • Goed bereikbaar met auto en OV
 • Gratis kennismakingsgesprek
 • Praktijk open tot 21.00 uur
 • Ervaring met zeer diverse vragen
 • Deelnemers uit heel Nederland

Loopbaanadvies Amersfoort Soest Leusden Bunschoten Spakenburg
Snel resultaat
Binnen enkele maanden passend werk door effectieve werkwijze.
.
Werkplezier & Voldoening
Ruil stress, onzekerheid en tegenzin in voor nieuwe energie.
.
1000+ Tevreden klanten
Jouw tevredenheid staat zeer hoog in het vaandel.
.
Gratis kennismaking
Maak vrijblijvend en kosteloos kennis met werkwijze en coach.
.
Positief over jouw kansen
Door brede ervaring en kennis optimistisch over jouw kansen.
.
Register Loopbaancoach
Erkende en zeer ervaren loopbaanbegeleider.
.
Ook Online
Online kennismaking en/of coaching is mogelijk.
.
Vergoed door werkgevers
Neem contact op voor meer informatie.
.
Specialist ADD / ADHD
Begeleiding bij ADD / ADHD is één van onze specialisaties.
.
Individuele trajecten
Geen onpersoonlijke groeps-sessies, slechts 1-op-1 trajecten.
.
Gratis subsidietraject
Gratis adviestraject voor mensen met max. een MBO 2 diploma.
.
Geen onverwachte kosten
Vaste tarieven, geen onverwachte extra kosten.

Ervaringen Loopbaanadvies

.


.

.

‘Ik had geen idee, ik vond ook erg veel dingen leuk.’

“Voor het beroepskeuzeadvies traject had ik geen idee welke richting ik op wilde, er was zoveel keuze en ik vond ook erg veel dingen leuk. Langzaam maar zeker werd dit steeds een stukje kleiner gemaakt. Steeds vaker vielen er richtingen af. Vooral door eens een dagje mee te lopen of een open dag/avond te bezoeken. Nu ik het traject heb afgerond is er één duidelijke richting uitgekomen. Dat geeft mij erg veel rust en het voelt ook als de juiste keuze. Ik vind het erg prettig om niet meer zo te hoeven zoeken. Het geeft ook weer nieuwe energie om aan een nieuwe uitdaging te gaan beginnen!
De setting (huiselijk) vond ik erg prettig, je voelt je hier snel op je gemak en kunt daardoor ook gemakkelijker vertellen wat je bijvoorbeeld zoekt in werk. De tests zijn professioneel en de manier van bevragen vond ik persoonlijk erg prettig; rustig, persoonlijk, niet zakelijk maar toch ook professioneel.”

Loopbaanadviseur Amersfoort Nijkerk Soest Leusden

Geplaatst door Annelies (32 jaar) uit Renkum
.


  ‘Op dit moment wordt mijn nieuwe contract opgesteld.’

“Het is duidelijker waar ik het vervolg van mijn carrière moet gaan zoeken. Met name de creatieve kant is te onderbelicht op dit moment en dat helpt in het bepalen van toekomstige plannen.
In een ontspannen sfeer wordt gedegen en geleidelijk het profiel samengesteld waar ik naar op zoek was. Inmiddels kan ik mededelen dat op dit moment mijn nieuwe contract wordt opgesteld. Ik ga aan de slag als sales consultant/product manager bij een IT security bedrijf. Dat bedrijf is 180 man groot en is recent overgenomen. Ik heb er een goed gevoel bij. Het is wel voor 40 uur, maar ondertussen ben ik wel flink bezig om mijn eigen product van de grond te krijgen en dat moet maar in mijn vrije tijd. Kortom, het gaat de goede kant op en we vertrouwen erop dat dit een goede plek is voor mij.”

Loopbaan advies Nijkerk Putten Ermelo

Geplaatst door Rob (55 jaar) uit Nijkerk
.


    ‘Dat zoiets in een paar gesprekken mogelijk is, had ik niet verwacht’

“Nogmaals, ik heb het echt als een goed traject ervaren. Dat zoiets in een paar gesprekken mogelijk is, had ik niet verwacht. Als ik achteraf bekijk vanaf het moeten kiezen van de ‘instelling’ waar ik het traject wilde doorlopen, tot het beëindigen van het traject bij DC Loopbaanbegeleiding, kan ik alleen maar zeggen dat ik de juist keuze heb gemaakt. Je hebt me een welkom gevoel gegeven, je bent betrokken bij de persoon die tegenover je zit en totaal niet zakelijk, maar persoonsgericht.

Na de vakantie komt de volgende stap en daar heb ik het volste vertrouwen in. Zoals je het zelf ook beschreef in het rapport. Ook al zou ik eerst nog ergens anders aan de slag gaan, ik heb nu een perspectief voor ogen, het heeft me bevestigd in mijn gevoel welke kant ik op moet gaan.

Voor de gesprekken was ik erg onzeker over welke weg ik in moest slaan. Ik had wel bepaalde voorgevoelens over bepaalde functies die ik misschien leuk zou vinden. Maar door het afbreken of het verkeerd kiezen van 2 opleidingen heeft mij geen zekerheid gegeven over keuzes. Door middel van het advies ben ik bevestigd in mijn vermoedens. Daarbij ben ik nu een stap wijzer dat ik niet per se een opleiding hoef te volgen voor de MBO beroepen die uit de tests zijn gekomen. Iets wat ik zonder de gesprekken wel van plan was om eventueel te gaan doen.

Verder heeft het mij inzicht doen geven in functies die bij mij passen waar ik totaal niet bij stil zou hebben gestaan van het bestaan ervan.

De reden waarom ik beroepskeuzeadvies specifiek van DC Loopbaanbegeleiding aan zou raden, is het persoonlijke stuk. Je bent een oprecht en eerlijk persoon, persoonsgericht en niet te zakelijk. Daarbij is de sfeer van jullie praktijkruimte alleen al rustgevend en ik denk dat dat voor anderen ook een prettig gevoel zal geven. Daarnaast is je werkwijze strak, waarmee ik bedoel dat je in al een paar gesprekken geheel helder hebt wie de persoon is en a.d.h.v. de testresultaten al kunt aangeven wat al dan niet bij iemand past.”

Carriere advies Amersfoort Soest LeusdenGeplaatst door Annelies (42 jaar) uit Amersfoort
.


  ‘Ik kwam op een punt dat ik niet meer wist wat de volgende stap moest zijn’.

“Voor het loopbaanadvies liep ik enorm tegen mezelf aan. Vanuit mijn persoonlijkheid vind ik het belangrijk om bewust in het leven te staan. Al van jongs af aan zet ik bewuste stappen om te bereiken wat ik wil in het leven. Toen kwam ik ineens op een punt te staan waarbij ik niet meer wist wat de volgende stap moest zijn. Dankzij jouw loopbaanadvies heb ik weer een nieuwe stap in mijn leven kunnen zetten! Ik heb me ingeschreven voor een opleiding die geheel aan mijn wensen voldoet en welke past bij mij als persoon! Ik heb er zin in om te beginnen! Dank je wel! Ik raad het zeker aan: loopbaanadvies is een manier om jezelf beter te leren kennen en om een goede keuze te maken tav je loopbaan. DC Loopbaanbegeleiding helpt je hier bij. Peter is enthousiast, betrokken en heeft passie om mensen te helpen bij hun zoektocht naar het juiste werkveld! Peter heeft een gave om mensen te enthousiasmeren zodat zij weer zin hebben om aan het werk te gaan!”

Loopbaanadviseur Nijkerk Barneveld Ede VeenendaalGeplaatst door Sarah (29 jaar) uit Nijkerk
.


  ‘Ik heb veel meer zekerheid en hoef niet meer te twijfelen.’

“Je dienstverlening vond ik goed en beantwoorde aan mijn wensen. Alles is en ziet er heel goed verzorgd uit en dat schept vertrouwen en kwaliteit. Dat allemaal voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Door het loopbaanadvies kan ik nu met veel meer zekerheid verder en hoef niet meer te twijfelen. Het zeer complete en professionele eindverslag, geeft mij duidelijk inzichten in mijn talenten en competenties.”

Loopbaanadvies Ede Veenendaal LunterenGeplaatst door Alfo (51 jaar) uit Ede
.


‘Nieuwe uitdaging gevonden’.

“Op dit moment nog niet die nieuwe, uitdagende baan, maar wel een goed inzicht van wat ik nu zou willen en wat goed bij mij past. Ik raad beroepskeuzeadvies van DC Loopbaanbegeleiding aan om: de manier van aanpak, de gemoedelijke sfeer waaronder de gesprekken plaats vinden en de rustige, deskundige uitstraling van Peter zelf.

Latere reactie:
Ik wil je bij deze even laten weten dat ik een nieuwe uitdaging heb gevonden. Ondanks de huidige penibele situatie is het toch gelukt iets te vinden. Ik ga in het nieuwe jaar bij ….. Metaal in ….. aan de slag als tekenaar. Het is een bedrijf dat zich voornamelijk bezig houdt met designtrappen, hekwerken en balustrades. Allemaal maatwerk, dus wat dat betreft past het mooi in het plaatje wat uit onze gesprekken is gekomen. Ik ben er al met al heel erg blij mee. Ik wou je dit in ieder geval even laten weten. Ik wens je voor straks al vast fijne feestdagen toe.”

Loopbaan advies Apeldoorn Ede Veenendaal

Geplaatst door Henk-Jan (38 jaar) uit Apeldoorn
.


  ‘De begeleiding, tools en terugkoppeling zijn zeer prettig en bieden allerlei handvatten’.

“Het grootste verschil is met name dat ik door de loopbaanoriëntatie een (redelijk) duidelijk en helder beeld heb van wat bij mij past als persoon, en in welke richting ik zou moeten gaan zoeken om een baan/functie te vinden die bij mijn kwaliteiten en interesses aansluit. Dit was/is voor mij het grootste verschil aangezien ik om het maar te zeggen, gewoon geen enkel idee had.

Ik zou loopbaan advies van DC Loopbaanbegeleiding zeker aanbevelen bij anderen. Ik heb het gehele traject mede door de geïnteresseerde en persoonlijke begeleiding zeer ontspannen beleefd. De begeleiding, de tools, en de terugkoppeling zijn zeer prettig en bieden allerlei handvatten om op verder te borduren.”

Carriere advies Nijkerk Zeewolde Bunschoten Spakenburg HarderwijkGeplaatst door Marco (31 jaar) uit Nijkerk
.


      ‘Help me weer op het goede spoor!’

“Het beroepskeuzeadvies heeft inzicht gegeven waar mijn kracht/ capaciteiten liggen. Daarnaast heeft Peter een mooi profiel geschetst van wie ik nu eigenlijk precies ben. Dit wil ik gebruiken om te gaan solliciteren bij bedrijven. Dus echt een aanrader, Peter neemt alle tijd voor je en geeft je het gevoel zijn tanden er gelijk in te zetten. Peter heeft beloofd dat ik tevreden de deur zou uitlopen en dit heeft hij dan ook meer dan waar gemaakt. Daarnaast kan ik het iedereen aanbevelen om d.m.v. reflectie eens kritisch naar je zelf en je werkzame leven te kijken.”

Loopbaanadvies review Barneveld Ede VeenendaalGeplaatst door Robert (33 jaar) uit Barneveld
.


‘Loopbaanadvies van DC Loopbaanbegeleiding haalt je ware ik naar boven!’

“Van iemand die zich graag wil ontwikkelen, maar een puzzelstukje mist en een klein duwtje in de rug nodig heeft tot mensen die zichzelf totaal kwijt zijn en een laatste strohalm zoeken om nog iets van hun leven te maken. Loopbaanadvies van DC Loopbaanbegeleiding kan je helpen!

Waarom?

1. De sessies vinden in een vriendelijke en huiselijke sfeer plaats. Je komt daardoor los en komt echt in aanraking met jezelf en dus je diepste passies/wensen/meningen op werk- of studiegebied, maar ook je hobby’s en je (levens)ideeën. Hierdoor kan DC Loopbaanbegeleiding beter je ‘ware ik’ naar boven halen en je op het juiste studie- of loopbaanspoor zetten dat het best bij je past.

2. Er wordt uitgebreid aandacht aan je verhalen besteed en actief naar je geluisterd. Je bent dan geen cliënt nummer zoveel van de dag, maar een mens die er mag zijn.

3. Peter is een bekwame loopbaanadviseur die je ideeën, wensen, struikelblokken en hindernissen herkent en daar niet raar van opkijkt of bevooroordeeld. Dit geeft het gevoel dat iemand je echt helpt en weet/ begrijpt waar je mee zit.”

loopbaan hulp Apeldoorn Ede Veenendaal Barneveld

Geplaatst door Ghislaine (31 jaar) uit Deventer
.


‘Ik weet nu waar mijn passie ligt en waar ik veel energie van krijg.’

“Door het beroepskeuzeadviestraject heb ik meer inzicht gekregen in wat een passende richting voor mij zou kunnen zijn. Door de vraagstellingen ben ik me meer bewust geworden van waar ik blij van word, waar mijn passies liggen en hoe ik het beste invulling kan geven aan de volgende stappen die ik kan nemen om voor een mooie toekomst.

Zou prettig zijn als de gesprekken nog iets langer zouden duren. Ik ben erachter gekomen dat er zoveel informatie naar boven is gekomen, dat ik misschien elke sessie een half uurtje langer had willen laten duren.

Peter is een ervaren loopbaanadviseur die met een prettige insteek zoveel mogelijk persoonlijk en werk gelateerde informatie uit je haalt. Hij zorgt ervoor dat je meer dan anders nadenkt over wat je nu eigenlijk echt wil, waar je kwaliteiten liggen vooral waarvoor je passie hebt om vervolgens je een goede richting in te sturen. Wat mij betreft een goede prijs/kwaliteit verhouding en mede dankzij dit traject hoop ik het hieruit voortgekomen plan/idee door te kunnen zetten. Dan ga ik echt iets doen wat ik leuk vind, waar
mijn passie ligt en waar ik heel veel energie van krijg. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar de eerste stappen zijn gezet!”

LoopbaanoriëntatieGeplaatst door Antwin (38 jaar) uit Putten
.


‘Mijn keuze is nu veel meer overwogen.’

“Voor het traject wilde ik eigenlijk zomaar iets gaan doen wat me leuk leek, zonder dat dit heel overwogen was. Ook was ik bang een blinde vlek te hebben mbt dat ik altijd in de verkeerde richting had gezocht qua werk. En ik vond het lastig werk te vinden dat bij mij past.
Na het traject is mijn keuze (NT2 docent) veel meer overwogen. Ik vond het fijn dat je met mij mee hebt gedacht en bv mijn kwaliteiten en valkuilen op een rijtje hebt gezet met mij. Wat betreft de blinde vlek: Dit bleek mee te vallen. Ik heb eigenlijk best nog wel in de goede richting gestudeerd. Wel bleek het te kloppen dat het voor mij niet heel makkelijk is om passend werk te vinden, omdat ik aan de ene kant uitdaging nodig heb en werk dat mij prikkelt en blijft prikkelen, en aan de andere kant veel structuur en ook een veilige, warme werkomgeving. En mijn gebrek aan assertiviteit is ook een handicap + het feit dat ik vrij langzaam ben en niet zo erg handig. Maar goed, ik heb op dit moment werk waar ik mee verder kan en heb zin om met de NT2 opleiding een nieuwe uitdaging aan te gaan.”

Loopbaantraject Zeewolde Huizen Bunschoten Spakenburg

Geplaatst door Anna (35 jaar) uit Emmeloord
.


      ‘De keuze is zo groot, ik kom er zelf niet uit.’

“Ik heb me ingeschreven voor een studie, terwijl ik voor dit traject nog geen idee had wat ik moest gaan doen. Ik vind het ook prettig dat ik alle opties wel samen heb bekeken. Ik heb mezelf meer leren kennen, ook door de reacties van de mensen om mij heen. Hierdoor kan ik veel beter de vacatures uitkiezen waarop ik solliciteer en ik kan het ook gebruiken in mijn sollicitatiebrieven en gesprekken en in mijn nieuwe werk en zelfs voor mijn studie. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen doordat ik nu weer weet wat ik kan en hoe mijn profiel kan gebruiken op de huidige banenmarkt. Peter is integer, rustig en wijs iemand met al aardig wat ervaring en een loopbaanadviseur met veel kennis over studies en werk.”

wat doet een loopbaanadviseur

Geplaatst door Marieke (37 jaar) uit Amersfoort
.


    ‘Mijn ondermijnende overtuigingen zijn opgeruimd.’

“Als ik kijk naar mijn beeldvorming van voor de loopbaanoriëntatie en na het traject, kan ik zeggen dat het voor mij helder is geworden aan welke voorwaarden mijn werk/huidige baan zou moeten zijn. Iets wat voor mij mijn nieuwe ankers zijn. Daarnaast zijn gelukkig de ondermijnende overtuigingen opgeruimd.

Ik heb je laatst aanbevolen bij een collega met als motivatie dat jij een goede afstand kunt creeren tussen de persoon en het werk. Wat verhelderend en versnellend werkt. Dat je deskundig en integer bent, veiligheid biedt, respectvol en zeer doelgericht.

Mocht ik nog in de toekomst verdere (loopbaan)coaching willen, zal ik zeker op jou een beroep doen!
Dank voor alles.”

Loopbaanadviseur Zeist Soest Leusden Amersfoort

Geplaatst door Carla (50 jaar) uit Zeist
.


‘Luisteren naar je gevoel en verstand worden allebei geactiveerd.’

“Dit beroepskeuzeadviestraject heeft voor mij de mate waarin bepaalde persoonlijkheidskenmerken van toepassing zijn bevestigd. Daarnaast ben ik te weten gekomen waar voor mij de verbeterpunten zitten en welke eigenschappen ik zou willen ontwikkelen. Door dit traject heb ik ook geleerd meer open te staan voor nieuwe ideeën en deze te gaan onderzoeken, zonder meteen een standpunt in te nemen.

De opbouw van het traject is prettig, door eerst de testen in te vullen en daarna de diepte in te gaan met de gesprekken. De gesprekken richten zich niet alleen op de loopbaan maar ook hoe je jou talenten en wensen misschien buiten je werk kan inpassen. Dat benadrukt voor mij te meer dat je niet je aller grootste passies in je werk hoeft terug te vinden om een prettige loopbaan te hebben. Tijdens de gesprekken wordt er gekeken naar haalbare mogelijkheden en een realistisch stappenplan. Luisteren naar je gevoel en je verstand wordt allebei geactiveerd zodat er geen grootse plannen worden gemaakt waarvan de slagingskans uiteindelijk klein kan zijn.”

Loopbaan advies Amersfoort Soest Leusden

Geplaatst door Claudia (25 jaar) uit Amersfoort
.


‘Het heeft me net dat duwtje gegeven dat ik nodig had!’

“Het loopbaan advies heeft mij bevestiging gegeven van wat ik eigenlijk al wist. Het heeft me een verder geholpen om ook echt iets te gaan ondernemen. Een paar concrete stappen zijn al gezet. Zo ben ik op 1 november begonnen met een 3 maanden durende basisopleiding Systemisch Coachen (1 dag in de week). En start ik op 3 maart a.s. met de opleiding Hormoonfactor Trainer bij Sonnevelt Opleidingen (met de bedoeling uiteindelijk het diploma Vitaliteitscoach bij Sonnevelt te gaan behalen).
Ik heb de gesprekken als zeer prettig heb ervaren. Je stelt goede en kritische vragen, vragen die je verder helpen. Dat het me net dat duwtje heeft gegeven dat ik nodig had.

Peter, nogmaals bedankt voor de gesprekken en de inzichten die ik gekregen.”

Loopbaanoriëntatie Putten Ermelo NunspeetGeplaatst door Esther (45 jaar) uit Putten
.


      ‘Ik begrijp mezelf nu meer.’

“Na het doorlopen van het traject, merk ik dat ik anders ben gaan nadenken over wie ik ben en wat ik wil.
Ik snap nu waarom ik bepaalde aspecten heel erg lastig vind en waarom andere aspecten mij meer liggen.
Ook weet ik nu dat een goede sfeer erg belangrijk is voor mij en de baan zelfs kan maken of breken.
Vóór het loopbaanadviestraject had ik gehoopt dat het mij zou helpen om te vinden wat ik zou móeten doen, terwijl ik na het traject door heb dat er veel meer mogelijkheden zijn, maar dat ik minder vanuit 1 mogelijkheid moet denken. Ook heeft het anders zoeken op bijvoorbeeld Linkedin mij erg geholpen om meer mogelijkheden te creëren voor mijzelf. Ik zou DC Loopbaanbegeleiding zeker aanbevelen aan anderen om meer over jezelf te weten komen en uit te kunnen zoeken wat je belangrijk vindt in het leven. Uiteindelijk is het belangrijk om iets te doen wat bij jezelf past en niet iets te doen omdat anderen vinden dat je dat moet doen.”

Loopbaanadviseur Amersfoort Soest Leusden

Geplaatst door Danique (24 jaar) uit Amersfoort
.


‘Ik ga morgen beginnen met mijn nieuwe baan.’

“Excuses voor mijn late reactie. Het was een drukke periode, maar: ik ga morgen beginnen met mijn nieuwe baan als afdelingsleider bij de Media Markt. Ik ben benieuwd naar mijn eerste werkweek!

Ik heb meer inzicht in mogelijke stappen binnen mijn loopbaan die beter bij mezelf passen en een beter beeld van mijn persoonlijkheid. Beroepskeuzeadvies van DC Loopbaanbegeleiding helpt je op deskundige wijze weer op het juiste spoor te komen, richting een loopbaan die energie oplevert en bij je past. Dit wordt naast testen bereikt op persoonlijke gesprekken waardoor de kans veel groter is, dat de gewenste antwoorden van de client voor zijn/haar toekomst op tafel komen.”

Carrière advies review Amersfoort Soest LeusdenGeplaatst door Sebastiaan (29 jaar) uit Amersfoort
.


‘Na 2,5 jaar kom ik echt op mijn plek terecht!’

“Dit is wat je noemt een late reactie…. Toch vind ik het leuk om alsnog een keer te reageren. Het is inmiddels zo’n 2.5 jaar verder na het loopbaanadvies traject en ik heb een hoop nieuwe ervaringen opgedaan. Een van mijn grootste wensen was om mijn talenten in te kunnen zetten in een organisatie met een doel dat er toe doet. Nu heb ik de mogelijkheid gekregen en op 1 januari ga ik van baan switchen.
Ik wordt teamleider Financien bij het Leger des Heils. De connectie is gelegd via het Linked-In account dat jij met mij hebt gepimpt! Daardoor kwam afgelopen zomer een contact tot stand met een oude bekende (van zo’n 30 jaar geleden). En met deze relatie kwam bovengenoemde baan voor mij tot stand.
Het sparren met jou toendertijd heeft mij enorm geholpen om te zien wat ik kan en wat ik wil. Nu, na 2,5 jaar kom ik denk ik echt op mijn plek terecht!
Nogmaals hartelijk dank voor jou ondersteuning in 2014 en ik ben blij met wat het nu gaat brengen!”

Carrière advies Huizen Zeewolde Bunschoten SpakenburgGeplaatst door Jan (47 jaar) uit Alphen aan de Rijn
.


    ‘Voorheen dacht ik dat studie altijd een belemmering zou zijn!’

“Meer zelfvertrouwen in solliciteren gekregen. Voorheen dacht ik dat mijn studie altijd een belemmering zou zijn in het vinden van een leuke baan. Het traject heeft me geholpen om in te zien dat dit helemaal niet geval hoefde te zijn. Ook de tips voor het voeren van een sollicitatiegesprek hebben me erg geholpen.

Peter is heel grondig in het uitvogelen wie je bent en waar je krachten en behoeften liggen in een baan. Dit gaf me zelf nieuwe inzichten en gaf vertrouwen in de richting die het op ging. De adviezen en het mee denken waren echt ergens op gebaseerd. Nog tijdens het traject begon ik met solliciteren en Peter gaf goede tips waardoor ik nu een leuke baan gevonden heb.”

Loopbaanadviesbureau review Ede Veenendaal BarneveldGeplaatst door Anniek (34 jaar) uit Hardenberg
.


    ‘Ik ben van onzeker, zeker geworden!’

“Ik ben van onzeker, zeker geworden in de keuze voor het onderwijs/werken met jongeren. Heel bevrijdend om samen zo’n toch wel pittige beslissing te kunnen nemen. De uitkomst komt wellicht eerder dan verwacht en sluit geheel aan bij mijn eigen nu inmiddels gemaakte keuzes. (bevestigend dus) Dat geeft veel zelfvertrouwen en rust.
De ambiance, jouw werk ‘huiskamer’ geeft direct een warm en vertrouwd gevoel zodat mensen, zoals ik, open gesprekken durven voeren. Dit is perfect. Voor het door mij gekozen basis loopbaan advies pakket vind ik dat je prima service levert, ook wat betreft de aftersales, ga zo door Peter!
Ik heb de gevoerde gesprekken als zeer plezierig ervaren, alsof we elkaar al tijden kende. Dat is ook de sleutel tot het succes in jouw vak.”

“Ik weet niet of je me nog kunt herinneren, maar gisteren ben ik voor het eerst in 16 jaar weer naar school geweest. De keuze is voor de Pabo op de ………. gevallen.
Basisonderwijs dus…. Heerlijk, direct al starten met werkplekleren, voor de groep en genieten maar. Mede dankzij jouw loopbaan hulp heb ik deze stap durven nemen, bedankt!”

Loopbaanadviseur Voorthuizen Scherpenzeel Barneveld LunterenGeplaatst door Ronald (34 jaar) uit Voorthuizen
.


‘Ik ga nu doen wat ik al heel lang wou doen!’

“Ik ben vooral meer in mezelf gaan geloven, omdat ik weet waar mijn kwaliteiten liggen en weet wat er bij mij past. Daardoor ben ik ook zekerder geworden van mijn zaak. Ook weet ik hoe ik nu op verschillende manieren kan zoeken naar vacatures en hoe ik hierop kan reageren. Wat mij vooral heeft opgeleverd is dat ik nu ga doen wat ik al heel lang wou doen! Door dit traject ga ik nu (morgen) naar het buitenland en daar een Engelse cursus doen. Ik had dit altijd al gewild, maar op de een of andere manier kwam dit er niet van of stelde ik het uit en vond ik dat ik gewoon moest werken en gunde het mezelf niet.
Er wordt echt goed naar je als persoon gekeken, wat er bij jou past. En goede vragen worden gesteld om er achter te komen wat ik wil en wat er bij mij past. Door dit traject ga je ook anders naar jezelf kijken en leer je jezelf beter kennen. Fijne samenwerking en goed loopbaanadvies!”

carriere advies review Nijkerk Putten Ermelo BarneveldGeplaatst door Romy (27 jaar) uit Nijkerk
.


  ‘Benieuwd naar een passend traject naar een andere baan.’

“Ik heb door het beroepskeuzeadvies beter inzicht in mijn persoon (wat zijn mijn sterke en zwakke punten, wat voor type baan past bij mij). En ik heb beter inzicht in wat voor kwaliteiten er voor de banen die in gedachten had gevraagd worden. En je hebt me geholpen om ook verder te kijken, waardoor ook andere typen banen in zicht kwamen. En het waren gewoon prettige gesprekken.

Peter helpt je om echt diep te graven wie je bent, wat je zwakke en sterke kanten zijn en welke baan daar goed bij zou passen. Hij is positief kritisch; hij kijkt bijv. ook naar de nadelen van een bepaalde baan.”

Loopbaanadviestraject Woudenberg Soest Leusden Amersfoort

Geplaatst door Gerbert (28 jaar) uit Woudenberg
.


  ‘Ik ging altijd voor de veilige keuze.’

“Voor het traject wist ik echt niet meer waar ik het precies zoeken moest. Ik ging altijd voor de veilige keuze en daar bleef ik jaren in hangen. Door het loopbanadvies weet ik nu dat ik meer de praktische/technische kant op moet. Gezien mijn achtergrond niet de meest logische keuze in eerste instantie, maar hier heeft wel altijd mijn interesse gelegen. Als je vastloopt of er zelf gewoon niet meer uitkomt, ga dan naar Peter/DC Loopbaanbegeleiding, die helpt je in de juiste richting. Uiteindelijk moet je zelf de stap natuurlijk nemen, maar het heeft mij heel erg geholpen toen ik wist welke stap ik moest nemen.”

Loopbaanoriëntatie Putten Ede Veenendaal Barneveld

Geplaatst door Gert (31 jaar) uit Putten
.


Voor wie is loopbaanadvies?

wat doet een loopbaanadviseur

Wanneer maak je een afspraak met een loopbaanadviseur? Is het vooral voor jongeren of juist voor ouderen? Is het voor hoger opgeleiden of juist voor mensen zonder diploma’s of ervaring? Is loopbaan advies voor mensen met een lager IQ of onzekere mensen? Is mijn vraag te gemakkelijk voor een loopbaanadviseur of ben ik juist een moeilijk geval?

Hieronder zo maar een greep functies van de vele honderden mensen die ik door middel van loopbaanadvies verder heb mogen helpen in de afgelopen jaren.

Beroepsniveaus:
Ongeschoold, MBO 1 – 4, HBO, WO

Leeftijden:
20-ers, 30-ers, 40-ers, 50-ers en 60-ers

Salaris:
€ 0,- tot € 10.000 euro per maand

Praktisch/uitvoerend:
ICT-ers, Werkvoorbereiders, Kappers, Stewardessen, Monteurs, Administratief, Logistiek e.a.

Ondernemers:
ICT, Audiovisueel, Bouw, Webshop ondernemers, Voeding, Coaches e.a.

Managers en directeuren:
Financieel Managers/Directeuren, Sales-/Accountmanagers, Commercieel directeuren, Managers uit de Zorg, Onderwijs directeuren en rectoren (BO, VO), Operationeel / Logistiek Managers, Informatiebeheerders e.a.

Hoger opgeleiden:
Hoogleraren, Docenten, Wetenschappers, Consultants e.a.

Anderen:
Leerkrachten, Verkeersvliegers (piloot), Overheid, Communicatie, Commercieel, Topsporters e.a.

Werkzoekenden:
Moeders, vanuit ontslag-situaties, vanuit ziekte/arbeidsongeschiktheid e.a.

Specifieke vragen:
Geen diploma’s, juist te veel of niet de juiste diploma’s, geen / onvoldoende / niet de juiste werkervaring, veel of juist te weinig baanwisselingen, fysieke beperkingen, ADHD, ADD, HSP, Autisme (ASS) etc.

Waar komen mensen vandaan?
Mensen komen voor loopbaanadvies van DC Loopbaanbegeleiding letterlijk vanuit het hele land, zoals:

 • Nijkerk, Putten, Harderwijk, Ermelo, Barneveld, Arnhem
 • Lelystad, Zeewolde, Kampen
 • Amersfoort, Utrecht, Leusden
 • Amsterdam, Aalsmeer, Woerden
 • Rotterdam, Den Haag
 • Eindhoven, Etten-leur, Breda, Stevensweert
 • Leeuwarden, Drachten, Assen, Groningen, Staphorst
 • Goes, Zeeuws-Vlaanderen

.

Is online loopbaanadvies mogelijk?

Zeker! Alhoewel mensen uit heel Nederland naar Nijkerk komen (centraal gelegen – bij Amersfoort – en goed bereikbaar met OV, op 5 minuten loopafstand van station Nijkerk), biedt DC Loopbaanbegeleiding ook online loopbaanadvies.

Voor trajecten / onderwerpen waarin meer diepgang nodig is, raden we wel aan om voor die thema’s naar de praktijk in Nijkerk (bij Amersf00rt) te komen. Echter heeft de praktijk zich toch bewezen dat de resultaten van online loopbaanadvies niet onderdoen aan ‘face-to-face’-loopbaanadvies. Daarnaast scheelt het natuurlijk veel reistijd èn is het natuurlijk milieuvriendelijker 😉
.

Met welke vragen ga je naar een loopbaanadviseur?

Vragen waarmee mensen aankloppen bij DC Loopbaanbegeleiding zijn bijvoorbeeld:

1. Wat zijn mijn sterke punten en hoe kan ik deze benutten?
Loopbaanadvies helpt je om inzicht te krijgen in kwaliteiten en persoonlijkheid en hoe je deze ten volle kunt benutten om alles uit je loopbaan te halen.

2. Hoe haal ik meer energie en voldoening uit mijn werk?
Loopbaanadvies helpt je om je waarden, doelen en ambities duidelijk te definiëren, zodat je gerichter kunt werken aan wat echt belangrijk voor je is.

3. Waar liggen mijn doorgroeikansen?
Loopbaanadvies helpt je om kansen te identificeren binnen of buiten je huidige organisatie.

4. Past ander werk beter bij mij?
Soms voel je dat het tijd is voor iets nieuws, maar weet je niet precies wat dat ‘nieuwe’ is. Door middel van verschillende testen en gesprekken helpt de loopbaanoriëntatie je om jouw interesses en passies te ontdekken en te onderzoeken welk type werk het beste bij jouw persoonlijkheid, waarden en interesses past.

6. Ik heb interesse in ondernemen, maar past dit wel bij mij?
Loopbaanadvies helpt je te ontdekken of ondernemen bij je past.

7. Ik wil niet verder in de richting van mijn opleiding, kan ik switchen?
Ook als je een specifieke opleiding hebt, zijn er meer mogelijkheden dan je denkt – ook in andere beroepsrichtingen!

8. Ik wil in de laatste fase van mijn loopbaan graag meer voldoening en plezier uit mijn werk halen. Welke mogelijkheden zijn er?
Loopbaan advies is voor mensen in alle leeftijds- en loopbaanfases! Of je dus net begint aan jouw loopbaan of al jarenlang werkzaam bent, loopbaanadvies biedt jou duidelijkheid over hoe je meer werkplezier, voldoening en energie uit je werk kan halen.
.

Gratis Online Training met Loopbaanadviseur Peter Paas

Wil jij alvast aan de slag met jouw loopbaan? Volg dan de Gratis Online Training van Loopbaanadviseur Peter Paas. De training biedt diverse tips en tools die je verder zullen helpen.
.

Kan je loopbaanadvies vergoed krijgen?

Een loopbaanadviestraject kost geld. Maar zoals besproken is het wel degelijk een waardevolle investering die veel kan opleveren (meer werkplezier, minder stress, maar ook toename in salaris bijvoorbeeld) en ook kosten kan voorkomen.

Veel bedrijven en organisaties hebben een budget voor scholing en ontwikkeling die je ook voor loopbaanadvies zou kunnen inzetten. Veel werkgevers stellen een bedrag van tussen de 500 en 1000 euro beschikbaar, blijkt uit het onderzoek. Naar schatting beschikt 75 procent van de 8,1 miljoen werkenden in Nederland elk jaar over een gemiddeld opleidingsbudget van 700 euro. Jaarlijks blijft echter meer dan 1,5 miljard euro aan opleidingsbudget liggen, blijkt uit onderzoek. Niet besteed geld blijft een paar jaar liggen, voordat het terug de bedrijfskas in gaat.
Tip: Voor kleinere werkgevers is het soms helpend om te vragen of je een factuur voor ‘coaching’ mag indienen, in plaats van loopbaancoaching, omdat men dan soms wat zenuwachtig kan reageren: “Je gaat toch niet weg?”

De overheid biedt soms regelingen om de kosten voor loopbaancoaching te minderen. Dit hangt af van de wetgeving.

Verzekeraars vergoeden over het algemeen geen de kosten voor loopbaanadvies.
.

Loopbaanadvies en loopbaancoaching, wat is het verschil?

In de praktijk liggen deze termen dicht bij elkaar en worden ze ook wel door elkaar gebruikt. DC Loopbaanbegeleiding maakt duidelijk onderscheid tussen deze twee verschillende diensten:

Loopbaanadvies: levert je duidelijkheid en een persoonlijk loopbaanplan op.

Loopbaancoaching gaat (wat mij betreft) meer over het concreet aan de slag mét dat plan (bijv. met solliciteren, ondernemen of met jouw persoonlijke ontwikkeling).
.

Loopbaanadvies is geen luxe

De overheid is ook wel tot de conclusie gekomen dat loopbaanbegeleiding tegenwoordig geen luxe meer is. Een loopbaan waarin je één opleiding doet en vervolgens altijd blijft werken in die richting is in de huidige steeds-ontwikkelende-arbeidsmarkt niet meer houdbaar.

We worden ouder, moeten langer blijven werken en banen komen en gaan in een hoog tempo. Niet voor niets heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in de afgelopen jaren al meerdere malen een subsidie verstrekt voor de Nederlandse beroepsbevolking om daarmee een loopbaanadviestraject te kunnen volgen (deze subsidie is op dit moment niet meer beschikbaar). En wordt er ook nagedacht over structurele oplossingen hierin.

.

Wat is loopbaanadvies niet?

Alhoewel mijn motto absoluut is: “Er is meer mogelijk dan je denkt”, is loopbaanadvies geen hocus-pocus.

Met creativiteit, motivatie en doorzettingsvermogen is absoluut heel veel mogelijk. Maar als je niet bereid bent om eerlijk naar jezelf te kijken, verantwoordelijkheid te nemen waar nodig of achterover leunt in de hoop dat de loopbaanadviseur jou een ideale droombaan aanbiedt waarvoor je eigenlijk niks hoeft te doen, maar toch heel rijk en gelukkig wordt…  Dan ben je bij een loopbaanadviseur aan het verkeerde adres.

Zeker, er zijn ook loopbaanadviseurs die eigenlijk helemaal niet zo vindingrijk zijn en met adviezen komen die niet bepaald inspirerend te noemen zijn. Maar voor het beste resultaat, is jouw motivatie en inzet om met jezelf aan de slag te gaan ook cruciaal.

.

Kwaliteitsborging Loopbaanadvies
In Nederland zijn zeer veel loopbaanadviseurs actief. Gespecialiseerde loopbaanprofessionals, maar ook coaches of psychologen die ‘aan loopbaancoaching doen’.

Keurmerk
DC Loopbaanbegeleiding is aangesloten bij de NOLOC en mag het keurmerk ‘Register Loopbaanprofessional’ voeren. Op het gebied van loopbaancoaching is de NOLOC eigenlijk de grootste vakorganisatie in Nederland. Voor het keurmerk moeten loopbaancoaches om de paar jaar aantonen dat ze zich weer verder hebben ontwikkeld en garant kunnen staan voor kwalitatieve loopbaanadvisering.

Reviews
De kwaliteit van het werk van een loopbaanadviseur kan je tegenwoordig ook aflezen door middel van Google Reviews, reacties van klanten of andere websites waar mensen een beoordeling kunnen geven over hun ervaring met loopbaanadvies, bijv. Trustoo.

Tip van vrienden / familie
Misschien heeft iemand in jouw kennissen- of familiekring wel een positieve ervaring met loopbaanadvies? Vraag er eens naar!

.

Hoe ziet een loopbaanadviestraject er uit?

1. Vrijblijvend kennismaken
Vóór het traject is het mogelijk om een kennismakingsgesprek in te plannen. Dit kan in onze praktijk in Nijkerk, maar ook via Teams (videobellen). Peter legt je dan wat de werkwijze is van DC Loopbaanbegeleiding voor het loopbaan adviestraject en wat je precies kunt verwachten. Daardoor kan jij bepalen of je het loopbaanadviestraject van DC Loopbaanbegeleiding is wat jij zoekt.

2: Gesprekken en testen
Door middel van een persoonlijke interviews met Peter en door het maken van een aantal testen wordt er dieper ingegaan op jouw persoonlijke voorkeuren, sterke punten, waarden en interesses. Deze fase is erg belangrijk omdat zelfinzicht cruciaal is bij het maken van een passende beroepskeuze.

3: Verkenning van Mogelijkheden
Op basis van de gesprekken en testen wordt een 1e selectie van een aantal beroepen / vacatures gemaakt. Die zal je vervolgens zelf verder moeten gaan bekijken. Denk aan contact opnemen met werkgevers, met mensen die dit werk doen, ergens meelopen etc. Zodat je een zo realistisch mogelijk beeld krijgt van deze functies óf evt. van dat type werk van een ZZP-er / (zelfstandig) ondernemer.

4: Keuzemogelijkheden verder uitfilteren
Na jouw verkenning worden de opties nog eens kritisch onder de loep genomen en vragen en twijfels die er wellicht nog zijn, besproken.

Ook wordt besproken wat qua bedrijfscultuur het meest prettig zou zijn. Ook die factoren kunnen erg doorslaggevend zijn.

5: Knoop doorhakken en plan maken
Als alles grondig is besproken, kan je een goed onderbouwde beroepskeuze maken. Vervolgens wordt er een plan gemaakt met de benodigde stappen om daadwerkelijk vooruitgang te boeken!

6: Vragen achteraf
Mocht je na het traject nog vragen hebben, dan is het zeker mogelijk om nog eens contact te hebben.

Een loopbaanadvies traject is dus veel meer dan alleen hulp bij kiezen; het is een pad naar zelfontdekking dat leidt tot een weloverwogen beslissing voor de volgende fase in jouw loopbaan. Het vergt tijd, bezinning maar bovenal moed om eerlijk naar jezelf te kijken – iets wat absoluut loont op lange termijn.

.

Hoe lang duurt een loopbaanadviestraject?

Tijdens het traject worden dus een aantal gesprekken ingepland, maar rondom de gesprekken is er ook contact en doe je voorbereidende opdrachten. Het is mogelijk om een loopbaanadviestraject binnen 2 maanden af te ronden.

Normaal gesproken duurt een traject gemiddeld tussen de 2 en 3 maanden. Als het even kan, heeft dat natuurlijk de voorkeur, omdat je die tijd nodig hebt om alles eens goed te onderzoeken en te laten bezinken. Zodat je geen overhaaste keuze maakt, want daar heb je op de lange termijn natuurlijk niks aan.