Loopbaanadvies

Je werkplezier terug

Twijfel jij of je wel op de beste plek zit in je huidige baan? Wil jij graag weten wat jouw mogelijkheden zijn naast het werk dat je nu doet? Of ga je echt met veel tegenzin naar je werk en wil je zo snel mogelijk aan de slag met het maken van een nieuwe stap in je loopbaan? Misschien ben je klaar met je opleiding en weet je niet precies of je door wil gaan in deze richting. Of ben je benieuwd of ondernemen iets voor jou is? Wij kijken naar jouw behoefte en situatie. DreamCenter Loopbaanbegeleiding werkt met een aantal loopbaanadvies pakketten en scherpe tarieven.

Het doel van loopbaanadvies

Dat is heel eenvoudig: met meer plezier naar je werk kunnen gaan. Voldoening uit je werk kunnen halen. Minder stress en niet meer met tegenzin naar je werk gaan. Ook kunnen we doorgroeimogelijkheden voor je in kaart brengen. Loopbaanadvies levert je duidelijkheid en een persoonlijk loopbaanplan op waar zelfstandig of door middel van loopbaancoaching concreet mee aan de slag kan.
.

.
.
.

Meer weten over loopbaanadvies?

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek wordt jouw vraag en situatie besproken. Op basis van dit gesprek wordt er gekeken hoe we je het beste verder kunnen helpen. Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Daarnaast kan je ook de Gratis Videotraining bekijken. Wacht dus niet langer en zet nu jouw 1e stap richting meer werkplezier en voldoening!

Loopbaanadvies OnlineLoopbaanadvies Amersfoort Harderwijk Barneveld

Loopbaanadvies Nijkerk Putten

BERICHT STUREN .
.
.
Goed om te weten:

 • Veel werkgevers vergoeden de kosten voor een loopbaanadviestraject.
 • Voor werknemers in het MKB is er nu een subsidie beschikbaar gesteld voor coaching & training.
 • De subsidie Ontwikkeladvies is weer in de maak. Nu voor iedereen!

.

Loopbaanadvies van DreamCenter

DreamCenter kijkt verder dan je CV en (gebrek aan) ervaring of opleiding. Door jouw persoonlijkheid en wensen als uitgangspunt te nemen, helpt Loopbaanbegeleiding van DreamCenter je de ogen te openen om te zien dat er absoluut meer mogelijk is dan je denkt.

 • Persoonlijke benadering
 • Gratis kennismakingsgesprek
 • Praktijk open tot 21.00 uur
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Geen onverwachte kosten
 • Hoge klanttevredenheid
 • Erkend loopbaanadvies bureau
DreamCenter Loopbaanadvies Amersfoort Harderwijk Barneveld Ermelo

Wat levert loopbaanadvies op?

Als je de reacties van deelnemers over onze loopbaanadviestrajecten leest, zie je dat loopbaanadvies je veel brengt:

 • Duidelijkheid
 • Het neemt twijfels weg
 • Zekerheid en zelfvertrouwen
 • Zicht op doorgroeimogelijkheden
 • Gevoel van grip en zelfsturing op je loopbaan
 • Minder stress
 • Weer zin in je werk hebben
 • Het proces van je loopbaanontwikkeling versnellen
 • Inzicht in wie je bent en wie je niet bent
 • Meer voldoening en passie
 • Meer durf

Loopbaanadvies Standaard

Loopbaanadvies Standaard

Klaar voor een nieuwe uitdaging?
Wil een gedegen en concreet advies voor de volgende stap in jouw loopbaan? Laat jezelf dan eens grondig “doormeten”! Tijdens 4 persoonlijke sessies en met behulp van professionele testen en tools worden jouw sterke en zwakke kanten, jouw wensen én de meest passende loopbaankansen in kaart gebracht.

Met het concrete actieplan kan jij vervolgens doelmatig stappen zetten vanuit jouw huidige situatie in de richting van een voldoening gevende loopbaan.

 • Concreet Advies – Meest Passend Werk
 • Plan van aanpak

Bij het pakket zijn inbegrepen:

 • 4 Loopbaanadvies gesprekken
 • Plan van aanpak
 • Professionele testen
 • Loopbaanadviesrapport

.

€ 649,-

of 3 termijnen van € 230,-


.

Loopbaanadvies Plus

Loopbaanadvies Plus

Meteen werk maken van overstappen?
Het loopbaanadvies plus traject is bedoeld voor mensen die aan de hand van het Loopbaanadvies (Standaard pakket) aan de slag willen met hun sollicitatieaanpak of ondernemingsplan. Naast een helder plan en inzicht in wat voor werk bij je past, ga je meteen werk maken met een gedegen voorbereiding voor een overstap naar ander passend werk.

Loopbaanadvies met Sollicitatie- of Ondernemingsplan Keuzemodule.

 • Concreet Advies – Meest Passend Werk
 • Plan van aanpak
 • Sollicitatie- of Ondernemerstraining

Bij het pakket zijn inbegrepen:

 • Loopbaanadvies Standaard pakket
 • 2 Trainingssessies -keuzemodule:
  • Succesvol Solliciteren
  • Succesvol Ondernemen.

€ 795,-

of 3 termijnen van € 280,-


Loopbaanadvies Basis

LoopbaanCheck Advies

Niet meer twijfelen
Wil jij onderzoeken of jouw huidige baan (nog) wel het beste bij je past? Als je werk veel energie kost en je vaak met tegenzin naar je werk gaat, is het goed om eens te checken of je wel op de juiste plek zit. Door het Loopbaanadvies Basis pakket krijg je antwoord op de vraag: “Moet ik naar iets anders gaan kijken, of zijn er toch mogelijkheden binnen mijn huidige baan?”

 • Kort en krachtig advies.
 • Basis om keuzes op te kunnen maken

Bij het pakket zijn inbegrepen:

 • 2 Loopbaanadviesgesprekken
 • Professionele testen
 • Testrapportage
 • Schriftelijke conclusie

€ 395,-

of 3 termijnen van € 140,-


.

Loopbaanadviseur Peter Paas

Peter Paas is loopbaanadviseur, trainer en oprichter van DreamCenter. “Mijn persoonlijke interesse gaat uit naar het ontdekken van de drijfveren van mensen. En vooral: hoe kan je die motivatie aanwakkeren en je emoties vóór je laten werken?

Ik heb dit proces zelf ook diepgaand doorlopen, waardoor mijn drive niet alleen vanuit mijn vakgebied, maar ook vanuit eigen ervaring komt.

Vanuit meer dan 10 jaar ervaring in loopbaanadviestrajecten ben ik positief gestemd over de mogelijkheden. En ga ik graag de uitdaging met jouw situatie aan!”

.

PETER PAASLoopbaanadvies
Nijkerk
Barneveld
Harderwijk

Loopbaanprofessional
DreamCenter Loopbaanbegeleiding

Obstakels naar een passende baan

Op de weg naar passend werk en werkplezier, kan je allerlei obstakels tegenkomen. Wat houdt jou tegen? Loopbaanadvies geeft je nieuw inzicht en perspectief.

“Er zijn tal van moeilijke obstakels op je pad.
  Sta jezelf niet toe om een ​​van hen te worden.”
                                                        Ralph Marston

Ervaringen Loopbaanadvies

   10/10  ‘Peter heeft mij geholpen een baan te vinden die bij mijn persoonlijkheid past’.

Geplaatst door Hannah (24 jaar) uit Ede

“Peter heeft me geholpen om een baan te vinden die echt bij mijn persoonlijkheid past. Het loopbaanadvies heeft mij een duidelijk beeld gegeven over wat mijn kwaliteiten zijn en waar mijn interesses liggen, zodat ik zelf verder richting kan gaan geven aan mijn verdere loopbaan. Zoals afgesproken zou ik mailen over hoe de sollicitatie is verlopen als stylist. Ik kan inmiddels vertellen dat ik het ben geworden. Echt zo gaaf en zo geweldig dat het allemaal zo snel is gegaan! Nogmaals heel erg bedankt voor je hulp! Ik begin al in november en heb er superveel zin in.”


   10+/10  ‘Mijn sollicitatiegesprek ging voor het eerst in mijn leven goed!’

Geplaatst door Stef (42 jaar) uit Amersfoort

“Reuze bedankt voor al jou hulp! Ik heb een week geleden een sollicitatie gesprek gevoerd en voor het eerst in mijn leven ging dit goed!! Ik heb nog geen baan, maar ben wel enthousiast over solliciteren. Dus naast dat ik een stuk meer zelfvertrouwen heb, zijn bij mij door het loopbaantraject ook behoorlijk wat kwartjes gaan vallen over wie ben ik- wat kan ik, wat zoeken zij en wat wat willen ze horen.”


   9.0/10  ‘Ik heb veel meer zekerheid en hoef niet meer te twijfelen.’

Geplaatst door Alfo (51 jaar) uit Ede

“Je dienstverlening vond ik goed en beantwoorde aan mijn wensen. Alles is en ziet er heel goed verzorgd uit en dat schept vertrouwen en kwaliteit. Dat allemaal voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Door het loopbaanadvies kan ik nu met veel meer zekerheid verder en hoef niet meer te twijfelen. Het zeer complete en professionele eindverslag, geeft mij duidelijk inzichten in mijn talenten en competenties.”   9.5/10  ‘Ik had geen idee, ik vond ook erg veel dingen leuk.’

Geplaatst door Annelies (32 jaar) uit Renkum

“Voor het loopbaanadvies traject had ik geen idee welke richting ik op wilde, er was zoveel keuze en ik vond ook erg veel dingen leuk. Langzaam maar zeker werd dit steeds een stukje kleiner gemaakt. Steeds vaker vielen er richtingen af. Vooral door eens een dagje mee te lopen of een open dag/avond te bezoeken. Nu ik het traject heb afgerond is er één duidelijke richting uitgekomen. Dat geeft mij erg veel rust en het voelt ook als de juiste keuze. Ik vind het erg prettig om niet meer zo te hoeven zoeken. Het geeft ook weer nieuwe energie om aan een nieuwe uitdaging te gaan beginnen!
De setting (huiselijk) vond ik erg prettig, je voelt je hier snel op je gemak en kunt daardoor ook gemakkelijker vertellen wat je bijvoorbeeld zoekt in werk. De tests zijn professioneel en de manier van bevragen vond ik persoonlijk erg prettig; rustig, persoonlijk, niet zakelijk maar toch ook professioneel.”


      8.0/10  ‘De begeleiding, tools en terugkoppeling zijn zeer prettig en bieden allerlei handvatten’.

Geplaatst door Marco (31 jaar) uit Nijkerk
“Het grootste verschil is met name dat ik door het loopbaanadvies een (redelijk) duidelijk en helder beeld heb van wat bij mij past als persoon, en in welke richting ik zou moeten gaan zoeken om een baan/functie te vinden die bij mijn kwaliteiten en interesses aansluit. Dit was/is voor mij het grootste verschil aangezien ik om het maar te zeggen, gewoon geen enkel idee had.

Ik zou DreamCenter zeker aanbevelen bij anderen. Ik heb het gehele traject mede door de geïnteresseerde en persoonlijke begeleiding zeer ontspannen beleefd. De begeleiding, de tools, en de terugkoppeling zijn zeer prettig en bieden allerlei handvatten om op verder te borduren.”


      7.0/10  ‘Luisteren naar je gevoel en verstand worden allebei geactiveerd.’

Geplaatst door Claudia (25 jaar) uit Amersfoort

“Dit loopbaanadviestraject heeft voor mij de mate waarin bepaalde persoonlijkheidskenmerken van toepassing zijn bevestigd. Daarnaast ben ik te weten gekomen waar voor mij de verbeterpunten zitten en welke eigenschappen ik zou willen ontwikkelen. Door dit traject heb ik ook geleerd meer open te staan voor nieuwe ideeën en deze te gaan onderzoeken, zonder meteen een standpunt in te nemen.

De opbouw van het traject is prettig, door eerst de testen in te vullen en daarna de diepte in te gaan met de gesprekken. De gesprekken richten zich niet alleen op de loopbaan maar ook hoe je jou talenten en wensen misschien buiten je werk kan inpassen. Dat benadrukt voor mij te meer dat je niet je aller grootste passies in je werk hoeft terug te vinden om een prettige loopbaan te hebben. Tijdens de gesprekken wordt er gekeken naar haalbare mogelijkheden en een realistisch stappenplan. Luisteren naar je gevoel en je verstand wordt allebei geactiveerd zodat er geen grootse plannen worden gemaakt waarvan de slagingskans uiteindelijk klein kan zijn.”


.

  9.0/10  ‘Na 2,5 jaar kom ik echt op mijn plek terecht!’

Geplaatst door Jan (47 jaar) uit Alphen aan de Rijn

“Dit is wat je noemt een late reactie…. Toch vind ik het leuk om alsnog een keer te reageren. Het is inmiddels zo’n 2.5 jaar verder en ik heb een hoop nieuwe ervaringen opgedaan. Een van mijn grootste wensen was om mijn talenten in te kunnen zetten in een organisatie met een doel dat er toe doet. Nu heb ik de mogelijkheid gekregen en op 1 januari ga ik van baan switchen.
Ik wordt teamleider Financien bij het Leger des Heils. De connectie is gelegd via het Linked-In account dat jij met mij hebt gepimpt! Daardoor kwam afgelopen zomer een contact tot stand met een oude bekende (van zo’n 30 jaar geleden). En met deze relatie kwam bovengenoemde baan voor mij tot stand.
Het sparren met jou toendertijd heeft mij enorm geholpen om te zien wat ik kan en wat ik wil. Nu, na 2,5 jaar kom ik denk ik echt op mijn plek terecht!
Nogmaals hartelijk dank voor jou ondersteuning in 2014 en ik ben blij met wat het nu gaat brengen!”


     10/10  ‘Ik ben van onzeker, zeker geworden!’

Geplaatst door Robert (34 jaar) uit Voorthuizen

“Ik ben van onzeker, zeker geworden in de keuze voor het onderwijs/werken met jongeren. Heel bevrijdend om samen zo’n toch wel pittige beslissing te kunnen nemen. De uitkomst komt wellicht eerder dan verwacht en sluit geheel aan bij mijn eigen nu inmiddels gemaakte keuzes. (bevestigend dus) Dat geeft veel zelfvertrouwen en rust.
De ambiance, jouw werk ‘huiskamer’ geeft direct een warm en vertrouwd gevoel zodat mensen, zoals ik, open gesprekken durven voeren. Dit is perfect. Voor het door mij gekozen basis pakket vind ik dat je prima service levert, ook wat betreft de aftersales, ga zo door Peter!
Ik heb de gevoerde gesprekken als zeer plezierig ervaren, alsof we elkaar al tijden kende. Dat is ook de sleutel tot het succes in jouw vak.”

“Ik weet niet of je me nog kunt herinneren, maar gisteren ben ik voor het eerst in 16 jaar weer naar school geweest. De keuze is voor de Pabo op de ………. gevallen.
Basisonderwijs dus…. Heerlijk, direct al starten met werkplekleren, voor de groep en genieten maar. Mede dankzij jouw hulp heb ik deze stap durven nemen, bedankt!”


     8.0/10  ‘Ik ga nu doen wat ik al heel lang wou doen!’

Geplaatst door Romy (27 jaar) uit Nijkerk

“Ik ben vooral meer in mezelf gaan geloven, omdat ik weet waar mijn kwaliteiten liggen en weet wat er bij mij past. Daardoor ben ik ook zekerder geworden van mijn zaak. Ook weet ik hoe ik nu op verschillende manieren kan zoeken naar vacatures en hoe ik hierop kan reageren. Wat mij vooral heeft opgeleverd is dat ik nu ga doen wat ik al heel lang wou doen! Door dit traject ga ik nu (morgen) naar het buitenland en daar een Engelse cursus doen. Ik had dit altijd al gewild, maar op de een of andere manier kwam dit er niet van of stelde ik het uit en vond ik dat ik gewoon moest werken en gunde het mezelf niet.
Er wordt echt goed naar je als persoon gekeken, wat er bij jou past. En goede vragen worden gesteld om er achter te komen wat ik wil en wat er bij mij past. Door dit traject ga je ook anders naar jezelf kijken en leer je jezelf beter kennen. Fijne samenwerking en goed loopbaanadvies!”


     9.0/10  ‘Ik weet nu waar mijn passie ligt en waar ik veel energie van krijg.’

Geplaatst door Antwin (38 jaar) uit Putten

“Door het traject heb ik meer inzicht gekregen in wat een passende richting voor mij zou kunnen zijn. Door de vraagstellingen ben ik me meer bewust geworden van waar ik blij van word, waar mijn passies liggen en hoe ik het beste invulling kan geven aan de volgende stappen die ik kan nemen om voor een mooie toekomst.

Zou prettig zijn als de gesprekken nog iets langer zouden duren. Ik ben erachter gekomen dat er zoveel informatie naar boven is gekomen, dat ik misschien elke sessie een half uurtje langer had willen laten duren.

Peter is een ervaren loopbaanadviseur die met een prettige insteek zoveel mogelijk persoonlijk en werk gelateerde informatie uit je haalt. Hij zorgt ervoor dat je meer dan anders nadenkt over wat je nu eigenlijk echt wil, waar je kwaliteiten liggen vooral waarvoor je passie hebt om vervolgens je een goede richting in te sturen. Wat mij betreft een goede prijs/kwaliteit verhouding en mede dankzij dit traject hoop ik het hieruit voortgekomen plan/idee door te kunnen zetten. Dan ga ik echt iets doen wat ik leuk vind, waar
mijn passie ligt en waar ik heel veel energie van krijg. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar de eerste stappen zijn gezet!”


     10/10  ‘Ik ga morgen beginnen met mijn nieuwe baan.’

Geplaatst door Sebastiaan (29 jaar) uit Amersfoort

“Excuses voor mijn late reactie. Het was een drukke periode, maar: ik ga morgen beginnen met mijn nieuwe baan als afdelingsleider bij de Media Markt. Ik ben benieuwd naar mijn eerste werkweek!

Ik heb meer inzicht in mogelijke stappen binnen mijn loopbaan die beter bij mezelf passen en een beter beeld van mijn persoonlijkheid. DreamCenter Loopbaanbegeleiding is een plek waar je op deskundige wijze weer op het juiste spoor kunt komen, richting een loopbaan die energie oplevert en bij je past. Dit wordt naast testen bereikt op persoonlijke gesprekken waardoor de kans veel groter is, dat de gewenste antwoorden van de client voor zijn/haar toekomst op tafel komen.”


      10/10  ‘Benieuwd naar een passend traject naar een andere baan.’

Geplaatst door Gerbert (28 jaar) uit Woudenberg

“Ik heb beter inzicht in mijn persoon (wat zijn mijn sterke en zwakke punten, wat voor type baan past bij mij). En ik heb beter inzicht in wat voor kwaliteiten er voor de banen die in gedachten had gevraagd worden. En je hebt me geholpen om ook verder te kijken, waardoor ook andere typen banen in zicht kwamen. En het waren gewoon prettige gesprekken.

Peter helpt je om echt diep te graven wie je bent, wat je zwakke en sterke kanten zijn en welke baan daar goed bij zou passen. Hij is positief kritisch; hij kijkt bijv. ook naar de nadelen van een bepaalde baan.”