tegenzin werk toe aan ander werk

.

Is het tijd voor een andere baan?

Wanneer kan je zeggen dat je baan echt niet meer bij je past? Dat het tijd is om niet langer door te zetten en je baan te snoeien? In te ruilen voor iets anders, ontslag te nemen, je baan aan de wilgen te hangen? Als jij je herkent in MEER DAN 7 SIGNALEN, dan kunnen we wel zeggen dat de tijd rijp is om echt op zoek te gaan naar een andere baan. Denk je ook niet?

tegenzin werk toe aan ander werk

.

15 Tekenen die aangeven dat het tijd is om je baan op te zeggen

Pieker je voortdurend over het idee om iets anders te gaan doen?
Als het op werk aankomt, vallen mensen in een van de twee categorieën:

 1. Ze gaan met plezier naar hun werk.
 2. Werk is vooral een basis voor inkomsten in plaats van werkplezier.

Er is nooit een perfect moment om je baan op te zeggen en te de stap naar meer passie en energie te zetten, maar hier zijn enkele tekenen dat het waarschijnlijk het juiste moment is om de sprong te wagen.
.

1. Je herkent dat je baat kan hebben bij DE ANGST

Ken je die aflevering van de serie Friends waarin Chandler en Joey, Rachel vertellen over het belang van ‘de ANGST’? Over hoe een baan in de weg kan staan van wat je echt wilt doen?

Ergens heb je het gevoel: “Ja, eigenlijk heb ik de ANGST nodig!” Als je denkt dat jij de angst nodig hebt, kijkt deze clip dan minstens  twee keer per dag 😉

.
2. Uitstelgedrag en dagdromen

In plaats van je dagelijkse werkzaamheden en activiteiten uit te voeren, merk je dat je wegzakt in een dagdroom van wat je precies zou doen als je niet vastzat in deze baan.

En dan heb ik het niet over dagdromen zoals over snorkelen op een exotische locatie en tussen dolfijnen zwemmen, maar puur het (niet concreet) nadenken, turen op vacaturesites en dromen over werk doen dat je echt met je hart zou kunnen doen.

.
3. Minimale inspanning

Je kleedt je matig (makkelijke truien) als een vorm van protest, je draagt ​​​​elke dag rare sokken naar je werk, je poetst je tanden niet en doet je werk eigenlijk maar matig. In de hoop dat iemand je ermee zal confronteren.

.
4. Niet happy

Je begon enthousiast, maar nu is het vooral een slepen. Je collega’s mogen blij zijn als ze nog een ‘goedemorgen’ van je krijgen.

.
5. Het idee is er…

Je weet wat je werkelijke passie is en je wordt verteerd door het idee van wat je eigenlijk wilt doen. Je bent zo geobsedeerd dat dit idee je absoluut verteert, en je kunt aan niets anders denken.

Je weet alleen niet hoe je daar moet komen.

.
6. Je leeft voor het brandalarm

Oh, die paar heerlijke momenten van vreugde wanneer je op de parkeerplaats mag staan, zijn de enige die je op de been houden.

Je verlangt naar die hemelse momenten die je een ontsnapping bieden.

.
7. De zin van het Leven

Je hebt het regelmatig met anderen over de vraag: “Er moet toch meer in het leven zijn dan dit?”

Het is toch niet voldoende als alleen de gedachte aan je vakantie of weekenden je op de been houdt?

.
8. Allerlei toevalligheden

Het is niet zo dat je overdreven bijgelovig bent, maar de laatste tijd zijn er vaak tekenen die aantonen dat de tijd rijp is.

Zoals je auto die kapot gaat op weg naar je werk, of je beveiligingspas kwijtraken. Of zelfs de kantine die geen gevulde koeken meer heeft.

Alle pijlen wijzen naar de uitgang.

.
9. Het is een strijd

Je werk was vroeger een uitdaging en je hebt er echt van genoten.

Maar nu is het zwaarste van je werk om voor elkaar te krijgen dat je genoeg vrije dagen opneemt. En de energie opbrengen om de dagen tot die tijd uit te zitten.

.
10. Je bent gefrustreerd

Zelfs kleine dingen zoals iemand die je nietmachine leent en hem niet teruggeeft, bevestigen het gevoel dat je eigenlijk gewoon een stomme baan hebt. Je kan  allerlei dingen noemen die je irriteren en frustreren.

.
11. Eten en cafeïne helpen niet meer

Vroeger was er niets dat een grote cappuccino en een appelflap niet zouden kunnen oplossen. Nu werken deze wondermiddelen zelfs niet meer.

.
12. Je krijgt gratis advies

Familie en vrienden beginnen je regelmatig te vragen of je wel eens aan ander werk denkt. En geven gratis tips over wat ze bij je vinden passen. “Is de zorg niet iets voor jou?”

.
13. Geen motivatie

Je bent geïnteresseerd in je social media berichten, terwijl je helemaal geen social media type bent. Een cursusdag waar je onopgemerkt even achterover kan leunen, geeft je meer energie dan de leukste werkzaamheden uit je takenpakket.

redenen om ontslag te nemen

.
14. Je bent dichtbij geweest … meerdere keren

Er zijn verschillende momenten geweest dat je hebt besloten dat de maat nu vol is. Dit is het moment waarop ik heb gewacht, en ik doe het nu zeker.

Maar dan houdt iets je tegen en dan besluit je nog even te blijven zitten.

.
15. De ontslagbrief ligt al klaar

wanneer ontslag nemen

Je hebt er allemaal al over nagedacht, het lettertype, de taal en zelfs hoe je je baas om een ​​’klein momentje’ zult vragen voordat je het nieuws brengt dat de tijd gekomen is om voor een nieuwe stap.

Dus waar wacht je op?.
.

Hoe helpt DC Loopbaanbegeleiding?


.

Begin met een kleine, gratis stap

Als jij je herkent in één of meerdere van bovenstaande punten, meld je dan NU aan voor een gratis kennismakingsgesprek of lees meer over:

.
Waarin onderscheidt DC Loopbaanbegeleiding zich?

DC Loopbaanbegeleiding helpt je concreet antwoorden te krijgen op jouw loopbaanvragen door:

  1. .Zeer ruime ervaring
   Vele honderden mensen begeleidt vanuit verschillende beroepsniveaus, regio’s, achtergronden en situaties.
   .
  2. Online coaching mogelijk
   Persoonlijk contact (face-to-face) is altijd prettig tijdens een traject als deze, maar online coaching is mogelijk!
   .
  3. Specialist in begeleiding bij ADHD / ADD
   .
  4. Keurmerk Noloc Register Loopbaanprofessional
   .
  5. Geen productiewerk, maar dienstverlening vanuit passie
   .
  6. En meer!

.