succes geheim

.

Sleutel voor Werkplezier & Succes #1

Mag ik eerst je aandacht vragen voor dit:

Voordat ik deze essentiële sleutel voor succes met je deel, wil ik graag je aandacht vragen voor het volgende (heeft er wel wat mee te maken ;-). Iets dat ik echt verschrikkelijk vind. Terwijl de hele wereld moeilijkheden ervaart door het Corona-virus, maken vele kinderen o.a. in de Filipijnen het volgende mee.

Een van de gevolgen van de Corona-crisis is dat veel mensen hun sponsoring van kinderen (in o.a. de Filipijnen) stopzetten, waardoor veel kinderen en ook tieners zonder sponsor zijn komen te zitten. Een ander gevolg is dat doordat vele ouders in dit soort landen geen werk / inkomsten meer hebben, waardoor zij geen andere mogelijkheid meer zien dan het verhuren van hun eigen kinderen voor Cyberseks als bron van inkomsten. Dat gaat toch echt over alle grenzen vind je ook niet? Zeker voor deze tieners is het extra spannend of er nog wel sponsors zijn te vinden die hen zouden willen sponsoren.

Mijn vrouw en ik hebben besloten om 2 extra kinderen en daarmee hun gezinnen te sponsoren via stichting Compassion. Stichting Compassion zoekt sponsors voor 15.000 kinderen en tieners die zonder sponsor zijn komen te zitten.

YouTube player

Mijn eenvoudige maar dringende vraag:

Help jij mee? 

Wil jij een kind sponsoren in de Filipijnen of op een andere manier helpen?

JA, Hoe kan ik helpen?

https://www.youtube.com/watch?v=PeE3JCNZM90.

En dan nu over die sleutel voor succes

“Succes!” Wat een woord. We wensen elkaar succes. Iedereen omschrijft succes wel een beetje anders denk ik. Wat is succes volgens jou? Ben jij iemand die op zoek is naar succesvol zijn? Of ben je niet zo’n ambitieus type? De nuchtere Nederlandse versie van succes: dat het gewoon goed loopt: op je werk, financieel, in je relaties en emotioneel. Dat willen we toch allemaal wel denk ik? Ik wil voor dat soort ‘succes’ één van de geheimen achter mijn succes delen. 

.geheim achter succes werk
.
Grondhouding

Ik merk in mijn werk als loopbaancoach dat veel mensen op zoek zijn naar een leuke baan. Iets waar ze voldoening uit kunnen halen, plezier en een leuke boterham mee kunnen verdienen. Logisch natuurlijk en daar ga ik natuurlijk met mensen voor in een loopbaancoaching traject! Met tegenzin naar je werk gaan, werk doen waar je geen voldoening uit haalt, dat houd je toch niet vol voor de lange termijn? En dat is ook zeker niet nodig. Er is werk dat goed bij je past en werk dat minder goed voor je is. Ook kan je leren hoe je anders kan leren omgaan met het werk dat je hebt, zodat je meer plezier terugvindt in je werk. Okee helder.

Toch kunnen we hierin al een interessante observatie maken! Het gaat om mij. Wat voor werk gaat mij werkplezier geven? Waar is een leuke baan te vinden voor mij? Dit is een grondhouding, een mindset waar de meeste mensen zich niet bewust van zijn. En hoor me goed, het gaat hier wat mij betreft niet over goed of fout! Maar elke grondhouding, elke mindset heeft consequenties. Of zoals mijn vrouw (die psychotherapeut is) vaak zegt: “binnen is buiten.” Hoe je van binnen in elkaar zit, heeft gevolgen voor je werk, je relaties, je financiën etc. Een soort natuurwet eigenlijk.

Geven en ontvangen

Ik probeer hierin mezelf zoveel mogelijk uit te dagen om te leven en te werken vanuit een andere grondhouding: Wat kan ik betekenen? Wat kan ik bijdragen? Wie kan ik helpen met de talenten en kwaliteiten die ik heb? Wat ik doe, doe ik dat meer voor mezelf of echt oprecht om iets te betekenen voor een ander? En weet je? Dat komt over!

Dit communiceert! Je kan zeggen wat je wil (verbaal), mensen pikken heel snel op of je meer op jezelf gericht bent, of ècht geïnteresseerd bent in de ander. Ik zie dit ook terug in hoe mensen sollicitatiebrieven schrijven of hoe – startende, maar ook ervaren – ondernemers hun diensten aanprijzen op hun websites.

Ken je de uitspraak “Geven is beter dan ontvangen”? Hee, ontvangen is belangrijk. Zonder ontvangen, heb je niks om te geven. Maar je ontvangt tijdens het geven. En ik ben er zelf van overtuigd dat geven is als zaaien. “Wat je zaait, zal je oogsten.” Ik heb tientallen verhalen gehoord en gelezen over vrijgevige mensen die aantonen dat vrijgevigheid naar je terugkomt.

succes geheim

.

Veel Rijke Mensen Hanteren Dit Principe

Vanuit mijn persoonlijke interesse, maar ook als loopbaancoach, wil ik graag persoonlijk groeien. Ik heb zelf ook gemerkt dat als ik van ‘binnen’ groei, dit ook gevolgen heeft voor mijn ‘buiten’ (relaties, werk, financiën). Daarom lees ik boeken en kijk ik video’s om nieuwe inzichten op te doen. In mijn studie viel het me op dat veel (niet alle) rijke mensen hier belangrijke principes en overtuigingen op nahouden. Financieel welvarende mensen zoals Robert Kiyosaki, Bill Gates, Billy Epperhart, Robert Allen en Warren Buffett benadrukken regelmatig in hun boeken het belang van geven en hebben allemaal het weggeven van minimaal een tiende van hun inkomen als een principe. Ik hoorde zelfs iemand die zelf financieel vrij was, zeggen: “Als je geen miljonair wil worden, ben je egoïstisch, want met meer geld, kan je meer geven.” Nou, zo kan je het ook bekijken 😉

.

Waarde toevoegen en iets betekenen

Wil jij nooit meer zonder werk, klanten en/of voldoening in je werk komen te zitten? Denk dan na over één van de motto’s van één van mijn helden (Tommy Barnett):

“Find a need and fill it. Find a hurt and heal it.” 

Dat is het! Dat is een van de geheimen, levensprincipes die ik hoog wil houden. Zoals gezegd ben ik ervan overtuigd dat als je gericht bent op het bijdragen, op het helpen van anderen, dan kom je zelf nooit te kort! En dat betekent niet dat je dan in de zorg moet gaan werk, maar dat in elk beroep. Misschien doordat je geld geeft vanuit je salaris, omdat je een prettige collega bent of je inzet als vrijwilliger in je vrije tijd. De vorm en het middel maakt niet uit toch?!

.

Wil jij meer voldoening halen uit je leven?

DC Loopbaanbegeleiding helpt je concreet meer voldoening uit je leven en werk te halen en antwoorden te krijgen op jouw loopbaanvragen door:

  1. Loopbaanadvies
   Advies over de meest passende beroepen en mogelijkheden. DC Loopbaanbegeleiding helpt je de concrete mogelijkheden in korte tijd in kaart te brengen.
   .
  2. Loopbaancoaching
   Naast loopbaanadvies bieden we ook coaching bij het in actie komen en om je mentale blokkades uit de weg te ruimen. Ontdek dat er meer ècht meer mogelijk is dan je denkt, ga aan de slag met daadwerkelijke stappen.
   .
  3. Sollicitatie Training
   Training specifiek gericht op het solliciteren. Met behulp van sollicitatiecoaching en training van DC Loopbaanbegeleiding helpen we je je zó te profileren in je CV, op LinkedIn en een sollicitatiegesprek, dat je jezelf in een positief daglicht kan zetten, zonder jezelf beter voor te hoeven doen.
   .
  4. Training Ondernemen
   DC Loopbaanbegeleiding helpt je een passend plan en focus te bepalen en uit te werken om Simpel & Safe voor jezelf te kunnen gaan beginnen.
   .
  5. Outplacement traject
   Heb jij ontslag gekregen? Je baan kwijt geraakt? DC Loopbaanbegeleiding helpt je van A naar B.