Coaching Persoonlijke Ontwikkeling

Waarom persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk is

Aandacht besteden aan persoonlijke ontwikkeling is een zeer belangrijke sleutel voor werkplezier, groei en succes in werk. Dit ingrediënt kan daarom niet ontbreken in jouw recept voor een duurzame, positieve werkervaring.
.
Wat vind je van deze quotes over persoonlijke ontwikkeling?

 • Persoonlijke ontwikkeling bespaart tijd
  “Persoonlijke ontwikkeling bespaart veel tijd. Hoe beter je wordt, hoe minder tijd je nodig hebt om je doelen te bereiken.” Brian Tracey
  .
 • Persoonlijke ontwikkeling zorgt voor meer inkomen
  “Inkomen overstijgt zelden persoonlijke ontwikkeling.” Jim Rohn
  .
 • Persoonlijke ontwikkeling is essentieel
  “Investeren in persoonlijke groei vraagt geduld, maar het is heilige grond. Er is geen betere investering.” Stephen Covey
  .

Persoonlijke ontwikkeling is geen luxe

Een kind ontwikkelt zich. Een kind groeit. Het is gek als een kind geen tanden krijgt. Als een kind niet leert lezen, gaat hij veel missen in het leven. Rond ons 20e levensjaar stopt onze lichamelijke groei (wat lengte betreft).

Maar als we op dat moment stoppen met onze persoonlijke ontwikkeling, gaan we veel missen. Naast vaardigheden, moeten we onszelf leren kennen en leren hoe we met anderen moeten omgaan.

Op dat gebied blijven vaak echter veel belangrijke kansen liggen, waardoor er echt van alles mis kan gaan: emotioneel, relationeel, financieel en meer. Persoonlijke ontwikkeling is geen luxe. Het hoort onlosmakelijk bij het leven. Een boom blijft altijd groeien. Als hij niet meer groeit, is er iets mis met de boom.
.

Persoonlijke ontwikkeling waarom belangrijk

.

.
.

Persoonlijke ontwikkeling brengt werkplezier

Loopbaanadvies geeft duidelijkheid over in welke rol / functie, werkzaamheden en werkomgeving het beste bij je past. Werkplezier echter, heeft naast de juiste passende baan hebben, ook veel te maken met de mate van persoonlijke groei. Want je neemt altijd jezelf mee. Je werkplezier heeft ook alles te maken met of je grenzen kan aangeven, hoe je denkt over- en communiceert met je leidinggevende en collega’s, of je kan plannen, hoe je met verantwoordelijkheid omgaat etc.

Als je geen aandacht hebt voor persoonlijke ontwikkeling, vergroot je risico op stress, faalangst/onzekerheid, burn-out of depressie-klachten. Ook al past je baan wel echt bij je.
.
Coaching Persoonlijke Ontwikkeling Amersfoort Soest Leusden HuizenAan de andere kant geldt: hoe meer je als persoon groeit, hoe meer je aan kan. En hoe minder je tegen je werk op ziet. Dat is ook een reden dat veel leiders trainingen volgen, coaching krijgen en boeken lezen.
.

Jouw onbewuste: meer invloed dan je denkt

Het onbewuste deel van je persoonlijkheid heeft een enorme invloed op hoe je je voelt en op je gedrag. Dan heb ik het over jouw diepere overtuigingen, normen en waarden.

Ben je bijvoorbeeld iemand die moeilijk kan loslaten of heb je het vertrouwen dat het wel goed komt? Heb jij het gevoel dat je succes moet verdienen door keihard te werken of heb je een bepaalde ontspannenheid en heb je ruimte voor humor en rust?

Leef je voor jezelf of wil je ook iets betekenen voor een ander? Hou je van jezelf en kan je omgaan met je zwakke kanten en je mislukkingen? Dit zijn punten die enorm veel invloed hebben op hoe je je voelt en hoe je met anderen omgaat.
.

Persoonlijke Groei Coaching Amersfoort Soest Leusden Nijkerk
.

Coaching Persoonlijke Ontwikkeling

Coaching Persoonlijke Groei en Vitaliteit Amersfoort Soest Leusden

Bij het pakket zijn inbegrepen:

 • Individuele Coaching-sessies
 • Jouw groeikansen in kaart
 • Praktische tips & training
 • Concreet resultaat boeken met jouw doelen
 • Persoonlijk Ontwikkelplan & Tips
  .

€ 995,-

…..of 3 termijnen van € 349,-
.
.
.


Coaching Assertiviteit

Coaching Persoonlijke Groei Individueel Ede Veenendaal Barneveld

 • Groei in persoonlijk leiderschap
 • Op een bij jou passende manier

LEES MEER

.


Faalangst & Onzekerheid

Coaching Zelfvertrouwen Eigenwaarde Ede Veenendaal Barneveld

 • Groeien in zelfvertrouwen
 • Persoonlijk coachingtraject

LEES MEER

.


Coaching bij ADHD / ADD

Coaching ADHD ADD

 • Succesvol zijn mèt ADHD / ADD
 • 1-op-1 Coaching

LEES MEER

.


Communicatievaardigheden

Coaching Persoonlijke Ontwikkeling Communicatie Barneveld Ede Veenendaal

 • Leer effectief communiceren
 • Bewezen methode

LEES MEER

.


‘Mijn zelfvertrouwen terug gewonnen!’

‘Ik kwam onzeker en verlegen binnen. Door de coaching heb ik mijn zelfvertrouwen terug gewonnen! Dit had ik niet verwacht, het heeft een positieve invloed gehad op me leven. Wees er zelf klaar voor om te mogen veranderen en stel jezelf open om te mogen veranderen.’

Coaching Persoonlijke Ontwikkeling Ede Veenendaal Barneveld

Geplaatst door Elwin (31 jaar) uit Ede
.


‘Ik heb nu de handvatten!’

‘Ik ben me bewust geworden van hoe ik het deed en heb nu de inzichten hoe ik het beter kan doen. Het is nog een leerproces, maar heb nu de handvatten om het te veranderen.’

Coaching Personal Development Amersfoort Soest Leusden Nijkerk Putten

Geplaatst door Bep (52 jaar) uit Putten
.

.‘Onzekerheid en spanning weg.’

‘Door het coachingstraject is er veel onzekerheid en spanning weg. Je hebt me hele goede handvaten aangereikt waar ik mee verder kan. Peter is een kundige en vriendelijke coach, welke goed met je meedenkt en probeert zich te verplaatsen in jouw situatie. Hij reikt op jou afgestemde handvaten aan waarmee je aan de slag kunt. Nogmaals bedankt voor je hulp! Ik heb er zeker wat aan gehad.’

Coaching Persoonlijke Groei Ede Veenendaal Barneveld

Geplaatst door Patrick (39 jaar) uit Ede
.


‘Weer op het spoor gezet.’

‘Ik ben mij bewuster van de mogelijkheden om mijn verbeterpunten aan te pakken. Je hebt me zelf laten nadenken en weer op het spoor gezet!’

Coaching Vitaliteit Werkplezier Amersfoort Soest Leusden Huizen

Geplaatst door Bram (34 jaar) uit Amersfoort

.
.

Coaching Persoonlijke Ontwikkeling Zeewolde Bunschoten Spakenburg Huizen

Persoonlijk coaching traject

Peter Paas is een erkend en ervaren coach en werkte met vele honderden mensen. Tijdens een individueel coaching traject helpt hij je verder in jouw persoonlijk groei. Coaching helpt je om je eigen gedrags-, emotie- of gedachten-patronen te analyseren. Tijdens het coaching traject ontwikkel je een nieuwe, bij jou passende kijk om je werkweek een nieuwe boost te geven.

“Naast professional ben ik ook ervaringsdeskundige. Ik ken uit eigen ervaring het belang van persoonlijke groei. Als je niet ontwikkelt, kan je loopbaan ook niet groeien en bloeien. Aan jezelf werken is niet altijd eenvoudig omdat er veel onbewuste processen van binnen plaatsvinden. Dit proces heeft mij veel tijd, studie en geld gekost. Graag help ik jou echter vanuit mijn persoonlijke ervaring en studie dit proces van persoonlijke groei te versnellen. Waardoor jouw loopbaan weer in een nieuwe versnelling kan komen!”
.
Tijdens een coachingstraject voor persoonlijke groei, staat het leren kennen van jezelf centraal. Leren reflecteren op jouw huidige functioneren en belangrijke inzichten opdoen in groei- en ontwikkelkansen. Bewust worden van onbewuste patronen, kwaliteiten, valkuilen, grenzen en wensen. Beter begrijpen waarom je de dingen doet zoals je ze doet. En waarom de ander zo reageert op jou.

DC Loopbaanbegeleiding

 • Persoonlijke benadering
 • Gratis kennismakingsgesprek
 • Praktijk open tot 21.00 uur
 • >15 jaar ervaring
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Erkend loopbaanprofessional
  .
Loopbaancoach Amersfoort Harderwijk Barneveld Ermelo Almere
.

Vrijblijvend kennismaken?

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek wordt jouw vraag en situatie besproken. Op basis van dit gesprek wordt er gekeken hoe we je het beste verder kunnen helpen.

Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Wacht dus niet langer en zet nu jouw 1e stap richting meer werkplezier en voldoening!

Graag tot ziens!

Persoonlijke Ontwikkeling Training Harderwijk Ermelo Nunspeet Epe
Register Loopbaanprofessional

.
Persoonlijke Ontwikkeling coaching traject loopbaanontwikkeling Amersfoort Soest Leusden Nijkerk

WhatsApp DC Loopbaanbegeleiding

Coach Persoonlijke Groei Amersfoort Zeist Leusden

Personal Coaching Persoonlijke Ontwikkeling Amersfoort Zeewolde Harderwijk

15 Mogelijke doelen Coaching Persoonlijke Groei

 • Zowel sterkte als zwakte en wit als zwart kunnen omarmen
  Niet alleen van jezelf houden als je het goed doet, maar ook als je weer iets doet wat je je juist zó had voorgenomen om anders te doen.
  .
 • Interne conflicten oplossen
  Aan de ene kant dit willen en aan de andere kant dát doen. Of niet willen en wél doen. Herken je dat?
  .
 • Groeien in zelfvertrouwen
  Verhelderen waar je onzekerheid, pleasegedrag en bewijsdrang vandaan komt. Jezelf op waarde leren schatten en leren werken met jouw persoonlijkheid.
  .
 • Groeien in leiding geven
  Leiding geven is een kunst die veel inzicht in jezelf, kennis en vaardigheden vraagt. Ook geboren leiders moeten en kunnen leren om effectiever leiding te geven.
  .
 • Je blik op het leven verruimen
  Niet alleen voor jezelf leven, je wereldbeeld vergroten, de kracht van geven ontdekken zonder dat je vervalt in jezelf wegcijferen.
  .
 • Groeien in omgaan met leidinggevenden
  Omgaan met een lastige, autistische, dominante, narcistische, over-creatieve, koele, afstandelijke, geld-gerichte, niet-waarderende of softe baas is niet eenvoudig, maar als je dát kan leren, ben je al een hele stap verder.
  .
 • Goed worden in grenzen aangeven
  Naar klanten, collega’s, leidinggevenden, werknemers (en thuis).
  .
 • Goed worden in wensen aangeven
  Leren om op een positieve manier ruimte in te nemen.
 • Oorzaken van energielekken ontdekken en aanpakken
  Ontdekken hoe het komt dat je werk zoveel energie kost èn hoe je dat kunt veranderen om je vitaliteit en energie weer te laten opbloeien.
  .
 • Timemanagement verbeteren
  Orde aanbrengen in chaos, meer rust, balans en overzicht aanbrengen in je werk. Ook – of juist – in functies waarin dit uitdagend is.
  .
 • Bewust worden van onbewuste patronen 
  Leren begrijpen welk effect jouw persoonlijkheid, manier van communiceren en manier van doen heeft op anderen. En hoe je dit zou kunnen veranderen om andere resultaten te krijgen.
  .
 • Groeien in persoonlijk leiderschap
  Je leven niet laten sturen door anderen of door je eigen emotionele buien. Meer regie over jezelf en over jouw plan. Dat vraagt inzicht en persoonlijke ontwikkeling.
  .
 • Succesvol functioneren met ADD/ADHD
  Een balans vinden tussen voldoende prikkels en structuur, creativiteit, focus en uitzoomen, overzicht creëren.
  .
 • Leren beïnvloeden, motiveren en overtuigen zonder weerstand
  Het voor mekaar krijgen dat anderen willen meewerken, willen helpen en enthousiast worden, zonder te vervallen in zeuren, dominant of manipulatief gedrag, weerstand bij de ander, vervelende discussies om de ander te overtuigen etc.
  .
 • Emoties durven delen met anderen
  Geluk ligt in 1e plaats in relaties. 100% jezelf durven zijn bij anderen is enorm bevrijdend.
  .
  In verbinding staan met anderen geeft een ontspannen basis die nodig is om zonder stress te kunnen functioneren.
  .

Jezelf ont-wikkelen

Coaching Persoonlijke Ontwikkeling Amersfoort Soest LeusdenHet kan enorm frustrerend zijn als je weet dat je meer in je mars hebt, maar niet precies weet hoe je jouw kwaliteiten tot volle bloei kan laten komen. Ook al past jouw baan en het type bedrijf op zich wel bij je.

Ook door overmatige werkstress kan het gevoel van ‘geleefd worden’ je  bekruipen. Het gevoel van grip kwijtraken, kan snel resulteren in irritatie en met tegenzin naar je werk gaan. Wat natuurlijk tot steeds meer negativiteit kan leiden.

Coaching op het gebied van persoonlijke groei zou dan wel eens dé missende schakel kunnen zijn! Door te investeren in het vergroten van je zelfkennis, zal jouw zelfvertrouwen groeien, de samenwerking met anderen naar een hoger niveau getild worden en zal je meer werkplezier en voldoening uit je werk halen.

Coaching helpt je een realistisch en positief zelfbeeld te ontwikkelen. Het helpt je te reflecteren op je huidige manier van werken, houdt je een spiegel voor en helpt je om nieuwe inzichten te krijgen op je weg naar meer werkplezier!
.

Nieuwe inzichten over jezelf krijgen

Persoonlijke Groei Coaching Ede Veenendaal Barneveld
Tijdens een coachingstraject Persoonlijke Ontwikkeling kijk je samen met coach Peter Paas in de spiegel om de basis van je gedrag en manier van werken te onderzoeken. Niet om te laten zien wat je fout doet, maar juist met als doel jouw kwaliteiten te ontdekken en die verder uit te bouwen.

Vanuit een positieve insteek zal coaching je helpen de beste versie van jezelf naar boven te halen. Coaching helpt je om jouw kwaliteiten en persoonlijkheid op een andere manier in te zetten voor nieuwe stappen in je persoonlijke ontwikkeling.

Jouw persoonlijke groei staat centraal in tijdens de coaching. Groei op het gebied van communicatie, time-management en zelfkennis. Zodat je zelfverzekerd, duidelijk en gebalanceerd overkomt bij jouw baas, collega’s en klanten. Uiteindelijk zal je door middel van jouw persoonlijke ontwikkeling met meer controle, zelfvertrouwen en plezier jouw werk doen. Waardoor je elke keer als je in de spiegel kijkt, al het moois ziet dat in je zit!

Snel resultaat
Binnen enkele maanden passend werk door effectieve werkwijze.
.
Werkplezier & Voldoening
Ruil stress, onzekerheid en tegenzin in voor nieuwe energie.
.
Register Loopbaancoach
Erkende en zeer ervaren loopbaanbegeleider.
.
1000+ Tevreden klanten
Jouw tevredenheid staat zeer hoog in het vaandel.
.
Gratis kennismaking
Maak vrijblijvend en kosteloos kennis met werkwijze en coach.
.
Geen onverwachte kosten
Vaste tarieven, geen onverwachte extra kosten.
.
Individuele trajecten
Geen onpersoonlijke groeps-sessies, slechts 1-op-1 trajecten.
.
Specialist ADD / ADHD
Begeleiding bij ADD / ADHD is één van onze specialisaties.
.
Ook Online
Online kennismaking en/of coaching is mogelijk.
.
Vergoed door werkgevers
Neem contact op voor meer informatie.
.
Gratis subsidietraject
Gratis adviestraject voor mensen met max. een MBO 2 diploma.
.
Positief over jouw kansen
Door brede ervaring en kennis optimistisch over jouw kansen.
.

.

Must-read boekentips Persoonlijke Ontwikkeling 

.
4 Stappen naar een sterke identiteit

Is volgens mij één van de beste boeken als je jezelf persoonlijk wilt ontwikkelen.
4 principes die je leven kunnen veranderen als je die onder de knie krijgt. Het boek is geschreven door een Christelijke psycholoog. Als je geen Christelijke achtergrond hebt, misschien niet helemaal jouw ding, maar de principes zijn zeer leerzaam voor iedereen:

– Het belang van hechting en kwetsbaarheid,
– Grenzen kunnen aangeven,
– Zowel sterk als zwak kunnen omarmen en
– Groeien naar volwassenheid

.
De 7 eigenschappen – Stephen Covey

Dit boek mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Opnieuw een aantal krachtige principes die écht bijdragen aan meer succes en plezier in je werk. Niet voor niks een wereld bekend boek en superbest-seller.

.
Geweldloze communicatie – Marshall B. Rosenberg

Ook een standaard werk en bestseller. Als je op deze manier kan communiceren, kan je met iedere leidinggevende, collega of klant op een geweldloze, prettige manier je grenzen en wensen aangeven en conflicten op een manier aangaan die werkt!

.
Thuiskomen in jezelf – Stone

Pittig boek met een beetje zweverige, therapeutische taal, maar als je de inhoud snapt, kan het je leven diepgaand veranderen en je veel inzicht geven in jezelf en je relaties.

.
Ik k(en) mijn ikken – Karin Brugman

Wellicht de wat beter leesbare variant van Thuiskomen in jezelf. Nogmaals: deze manier van denken vergroot echt je kijk op jezelf en de wereld!