re integratie outplacement traject begeleiding burn out

Re-integratie & Outplacement na een burnout

Elk jaar kampen meer dan 1.000.000 Nederlanders met overmatige werkbelasting en burn-out klachten. Ruim 1/3 van alle ziekteverzuim is te herleiden tot werkstress. Dit leidt in alleen al in Nederland tot 7.555.000 verzuimdagen (= 21.000 fte), t.w.v. € 2 miljard. Jaarlijks!

burn out reintegratie outplacement
.

Uit onderzoek blijkt dat de top 3 van werkstressoren zijn:

 1. Te hoge werkdruk
 2. Te weinig autonomie of regelruimte
  (controle over de uitvoering van de werkzaamheden)
 3. Te weinig sociale steun

Andere oorzaken zijn:

 • Situaties die gedurende een lange periode over je grenzen gaan.
 • Perfectionisme
 • (Te) groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • Langdurige / overmatige fysieke of mentale inspanning
 • Onzekerheid / een laag zelfvertrouwen
 • Te weinig feeling hebben met je gevoel / lichaam

Je hebt hierin eigenlijk te maken met chronische stress, waardoor je opgebrand raakt. Een burn-out kan bij iedereen voorkomen.
.

Burn-out symptomen

Zijn de volgende uitspraken voor jou herkenbaar? Dan is het mogelijk dat jij aan een burnout lijdt:

 • Je komt al langere tijd uitgeput thuis van werk
 • Je bent snel moe, emotioneel en / of prikkelbaar
 • Je hebt last van hoofdpijn, hartkloppingen en nekklachten
 • Je ziet er meestal tegen op om naar je werk te gaan
 • Je bent moe, maar kunt moeilijk inslapen

Heb je last van een burn-out? Dan is het belangrijk om snel professionele hulp in te schakelen. Blijf je op dezelfde manier doorgaan dan zal je burn-out niet verdwijnen en zelfs alleen maar erger worden. Tot het moment dat je niet meer normaal kunt functioneren.

re integratie outplacement traject begeleiding burn out

Herstellen van een burn-out

Het herstelproces van een burn-out kan maanden duren en je blijft altijd een gevoelig voor een terugval wanneer je eenmaal een burn-out hebt gehad. Vaak zijn de arbeidsomstandigheden een belangrijke oorzaak van het ontstaan van een burn-out en is het verstandig om je te oriënteren wat de mogelijkheden zijn.
.

Outplacement na een burn-out

Levert jouw huidige baan of werkomgeving te veel stress? Dan is de conclusie dat je op zoek moet naar een andere betrekking soms de beste oplossing. Dat kan vaak ook in samenspraak met je huidige werkgever. Immers heeft niemand belang bij een situatie die structureel niet handhaafbaar is en de kans op een hoge verzuimfrequentie op de loer ligt. Een outplacementtraject is dan een goede oplossing.

Tijdens een outplacement traject zoeken we samen met jou naar een geschikte nieuwe werkgever. Wanneer je al een tijdje thuis zit door je burn-out, helpen we bij het opstellen van een re-integratie traject.
.

Re-integratie na een burn-out

Het herstel van een burn-out kan een lange periode in beslag nemen. Meestal bestaat dit proces uit de volgende stappen:

1. Lichamelijk beter worden

Een burn-out heeft naast de mentale aspecten ook fysiek een zware impact. Het is daarom belangrijk om eerst helemaal tot rust te komen en jezelf de tijd te geven om lichamelijk te herstellen. Probeer op een dag niet te veel te doen, neem voldoende rust en zorg voor voldoende slaap.

2. Psychisch beter worden

Een burn-out heeft vaak een grote impact op je zelfvertrouwen. Je kunt niet meer op jezelf vertrouwen en lichaam laat je in de steek. Hierdoor kun je thuis en op je werk niet meer goed functioneren. Het is belangrijk om de juiste professionele psychologische hulp te vinden, zodat je weer meer zelfvertrouwen krijgt.

3. Langzaam weer aan het werk

Zodra je lichamelijk en mentaal weer sterker bent, is de volgende stap om geleidelijk aan weer je werkzaamheden op te pakken. Dit gebeurt stapje voor stapje, met de juiste begeleiding.

4. Voorkom een terugval

Ongeveer een kwart van de mensen met een burn-out krijgt een terugval. Om dit te voorkomen is het van belang om op je eigen tempo je werk te hervatten en terug te keren op de werkvloer. Zijn je burn-out problemen mede ontstaan vanwege je baan? Dan is het zaak om goed na te denken of je huidige functie wel de juist baan voor jou is. Wij kunnen je hierbij begeleiden.

re integratie plezier in werk

Een burn-out voorkomen

Je kunt een burn-out beter voorkomen dan genezen. Wil jij een burn-out voorkomen of hoor jij bij deze 1.000.000 die een hoge werkdruk en veel stress ervaart in jouw huidige werksituatie? Grijp dan meteen in. DC Loopbaanbegeleiding helpt je bij het herkennen van jouw kernkwaliteiten en vaardigheden die passen bij de juiste baan en werkomgeving.

.

Hoe DC Loopbaanbegeleiding verder helpt bij burn-out

DreamCenter helpt je concreet antwoorden te krijgen op jouw loopbaanvragen door:

  1. Loopbaanadvies
   Advies over de meest passende beroepen en mogelijkheden. DC Loopbaanbegeleiding helpt je de concrete mogelijkheden in korte tijd in kaart te brengen. Mogelijkheden waarmee je weer zelfvertrouwen kan gaan opbouwen.
   .
  2. Loopbaancoaching
   Naast loopbaanadvies biedt DreamCenter ook coaching bij het in actie komen en om je mentale blokkades uit de weg te ruimen. Ontdek dat er meer ècht meer mogelijk is dan je denkt, ga aan de slag met daadwerkelijke stappen.
   .
  3. Outplacement- of Re-integratie 2e Spoor begeleiding
   Moet jij op zoek naar ander werk? DC Loopbaanbegeleiding helpt je van A naar B.

.

Vrijblijvend kennismaken?

Wil jij meer weten over jouw mogelijkheden, voel je dan vrij om gewoon kosteloos en vrijblijvend een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek over loopbaanbegeleiding van DreamCenter. Het verplicht je tot niks, maar helpt je altijd verder.
.

.

.
.

Vrijblijvend kennismaken?.

“Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Hier kan je al je
vragen stellen en kijken we wat ik voor je
kan betekenen. De koffie staat klaar!”

Loopbaancoach Amersfoort Harderwijk Barneveld

Loopbaancoach Nijkerk Putten

BERICHT STUREN .
.
Loopbaancoaching Online
.

PETER PAASBaan kwijt
Ontslag gekregen
Amersfoort
Barneveld

Loopbaanprofessional
DreamCenter Loopbaanbegeleiding

.