'er is meer mogelijk dan je denkt' DreamCenter
Loopbaanbegeleiding
“Ik durf jouw persoonlijkheid en wensen
als uitgangspunt te nemen.”
Lees interview
“Ik heb geleerd ook sollicitaties te schrijven wanneer je niet aan alle eisen kan voldoen.
EN MET RESULTAAT!!!
De rust en kennis die je deelde, hebben mij zeker verder geholpen na een onzekere tijd!”

Shirley - Houten
“Ik heb het gevoel dat ik nu weer de regie over mijn loopbaan heb in plaats van dat mijn werkgever dit bepaalt.”

Jim - Rotterdam
“Vind echt dat je die 10 verdient! Echte goede ondersteuning en deskundig advies! Vrijdag contract getekend bij de nieuwe werkgever! Het is heel bijzonder verlopen, heel veel dank! ”

Wijnand - Oude Tonge
“Een bekwame loopbaanadviseur die je ideeën, wensen en struikelblokken herkent en daar niet raar van opkijkt of bevooroordeelt. Dit geeft het gevoel dat iemand je echt helpt en begrijpt waar je mee zit.”

Ghislaine - Deventer
boekentips loopbaancoach

.

13 Boekentips voor jouw loopbaanplan

Als loopbaancoach wil ik zelf graag blijven ontwikkelen en groeien om mensen zo effectief mogelijk te helpen in hun loopbaanontwikkeling. Hierbij een aantal boeken die ik echt kan aanraden. Deze boeken bevatten allerlei praktische tips én help je om op een andere manier naar jezelf en je loopbaan te kijken.

.

Boekentips – Succesvol Solliciteren

Als loopbaancoach heb ik veel boeken gelezen en bekeken rondom solliciteren. Ik wil graag up-to-date blijven van de nieuwste trends op dit gebied. Hieronder vind je mijn selectie van 3 boeken over solliciteren.

1. Jobmarketing – Aaltje Vincent.
In dit boek lees je allerlei over solliciteren o.a. via LinkedIn. Met interessante weetjes en allerlei praktische voorbeelden en tips. Echt een aanrader.

2. Solliciteren met de GunfactorVerhoger.
Ook een praktisch compleet boek met alles over solliciteren. Met veel ideeën om tips om jouw droombaan te bemachtigen.

3. Een baan vinden met Social Media

Klein handig boekje, lees je zo weg en je weet in korte tijd hoe je jouw Social Media Sollicitatie aanpak kan vormgeven.

.

Boekentips – Persoonlijke Ontwikkeling

4. 4 Stappen naar een sterke identiteit

Is volgens mij één van de beste boeken als je jezelf persoonlijk wilt ontwikkelen.
4 principes die je leven kunnen veranderen als je die onder de knie krijgt. Het boek is geschreven door een Christelijke psycholoog. Als je geen Christelijke achtergrond hebt, misschien niet helemaal jouw ding, maar de principes zijn zeer leerzaam voor iedereen:

– Het belang van hechting en kwetsbaarheid,
– Grenzen kunnen aangeven,
– Zowel sterk als zwak kunnen omarmen en
– Groeien naar volwassenheid

5. De 7 eigenschappen – Stephen Covey

Dit boek mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Opnieuw een aantal krachtige principes die écht bijdragen aan meer succes en plezier in je werk. Niet voor niks een wereld bekend boek en superbest-seller.

6. Geweldloze communicatie – Marshall B. Rosenberg

Ook een standaard werk en bestseller. Als je op deze manier kan communiceren, kan je met iedere leidinggevende, collega of klant op een geweldloze, prettige manier je grenzen en wensen aangeven en conflicten op een manier aangaan die werkt!

7. Thuiskomen in jezelf – Stone

Pittig boek met een beetje zweverige, therapeutische taal, maar als je de inhoud snapt, kan het je leven diepgaand veranderen en je veel inzicht geven in jezelf en je relaties.

8. Ik k(en) mijn ikken – Karin Brugman

Wellicht de wat beter leesbare variant van Thuiskomen in jezelf. Nogmaals: deze manier van denken vergroot echt je kijk op jezelf en de wereld!

.

Boekentips – Succesvol Ondernemen

9. € 100,- Startup – Chris Guillebeau

Veel mensen zien ondernemen als iets dat alleen is weggelegd voor ‘echte ondernemers’. Je kan ondernemen echter zo moeilijk of gemakkelijk maken als je zelf wilt. Dit boek geeft tips om te beginnen met ondernemen op een eenvoudige manier en zonder teveel (onnodige) kosten te maken. Als het even kan, lees ik het liefst praktisch toepasbare, prettig leesbare boeken. De boeken van Chris Guillebeau zijn echt aanraders wat dat betreft!

10. De Side Hustle – Chris Guillebeau

Dit boek – ook van Chris Guillebeau – geeft vele voorbeelden van mensen die in grotere of kleinere mate neveninkomsten weten te genereren naast hun baan. Ook dit boek geeft tips om te beginnen met ondernemen op een eenvoudige manier, zonder dat je je baan direct hoeft op te zeggen.

.

Boekentips – ‘Anders leren denken over inkomen’

Veel mensen kijken op een ‘standaard’-manier naar werk en inkomen. Je kan jezelf trainen om op een andere manier te denken. Boeken die mij hebben geholpen om te groeien in deze manier denken, zijn de volgende.

11. Rijke Pa, Arme Pa -Robert Kiyosaki

Onze opvoeding, het onderwijs en het nieuws vormen (deels) de manier waarop we tegen het leven aankijken. Dit boek daagt je uit om hier op een andere en nieuwe manier tegen aan te kijken. Echt inspirerend! Het verruimt je kijk enorm. Ik raad aan om het boek niet per sé als handleiding te lezen voor hoe je het vervolgens precies moet gaan aanpakken. Robert Kiyosaki is bijvoorbeeld echt van het investeren in vastgoed. Dat is voor veel mensen niet zo toegankelijk. Maar zijn ideeën zijn echt wereldbekend. Dit is echt een standaardwerk dat je moet lezen als je je blik op werk en inkomen wil verruimen.

12. Money Mastery – Billy Epperhart

Waarschijnlijk heb je nog nooit gehoord van Billy Epperhart. Epperhart is een Amerikaanse en Christen ondernemer en investeerder. Vanuit zijn christelijke levensovertuiging wil hij mensen een extra waarde meegeven: “Zorg dat je zoveel mogelijk geld verdient, maar vooral om daar iets mee te kunnen betekenen voor anderen.” Dat is een hele andere kijk, dan inkomen alleen voor jezelf verwerven. Hij legt ook gedetailleerd uit hoé je dat kan doen. Echt een aanrader.

13. De 4-urige werkweek – Tim Ferris

Ook dit boek leert je anders denken over werk en inkomen. Lees dit boek ook niet per sé als jouw persoonlijke handleiding over hoe je het precies moet gaan aanpakken, maar om je zelf uit te dagen om anders naar tijd en geld te kijken. Tim Ferris legt in dit boek kortgezegd uit hoe je allerlei dingen kan leren uitbesteden en zo tijd vrijmaakt voor de dingen die je leuker vindt en waar je beter in bent. Ook dit is inmiddels echt een standaardwerk dat je moet lezen als je anders wil leren denken.

CategoryLoopbaantips
Write a comment:

You must be logged in to post a comment.