.

Gratis Ontwikkeladvies (STAP)

HET STAP ONTWIKKELADVIES IS NIET MEER BESCHIKBAAR

Helaas heeft het kabinet besloten dat het STAP Ontwikkeladvies én het STAP Budget per 2024 af te schaffen, vanwege ‘bezuinigingsmaatregelen’.

Zowel voor studiekosten als loopbaanbegeleiding bestaat daarom op dit moment (2024) geen subsidieregeling of belastingaftrek-regeling meer helaas!

De onderstaande tekst is daarom niet meer actueel.
.

Wat is wèl mogelijk?

Wél ben je uiteraard welkom voor een gratis kennismakingsgesprek voor meer informatie over loopbaanadvies van DC Loopbaanbegeleiding.

Ook kan je de Gratis Online Training volgen van DC Loopbaanbegeleiding.

DC Loopbaanbegeleiding Gratis Online Training

————————-
. 

Voor wie is het STAP-Loopbaandvies?

Gratis STAP Ontwikkeladvies Loopbaanadvies LoopbaanbegeleidingDeze subsidie is bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld:

 • Ander / beter passend werk willen of moeten zoeken.
 • Advies willen het vinden van een passende bijscholing / omscholing.
 • Verder willen groeien in hun werk, maar niet weten hoe.
 • Vaak met tegenzin naar hun werk gaan.
 • (Een poos) niet hebben gewerkt, maar nu graag (weer) een leuke baan willen vinden.
  .

Is het STAP Ontwikkeladvies voor jou?

Anders dan in voorgaande jaren, is het gratis STAP ontwikkeladvies – echter niet voor iedereen beschikbaar. Je mag een gratis STAP Ontwikkeladvies – traject volgen als je maximaal een mbo niveau 2 opleiding hebt gevolgd, dat geldt dus voor jou als je:

 • géén opleiding hebt afgerond
 • alleen basisonderwijs
 • vmbo of mavo
 • mbo-1/mbo entree
 • mbo-2.

Als jij in één van bovengenoemde groepen valt, kan je dus gratis loopbaanadvies krijgen van een loopbaanadviseur. Lees meer hierover op de website van de Rijksoverheid.

..

Waarom is dit STAP Ontwikkeladvies gratis?

De afkorting STAP staat voor: STimulans van de ArbeidsmarktPositie. De overheid wil je daarmee stimuleren om je te blijven ontwikkelen.

Het STAP-budget is in plaats gekomen van de mogelijkheid om studiekosten af te trekken bij je aangifte inkomstenbelasting. Studiekosten kan je dus niet meer aftrekken, maar als je een opleiding / training wil gaan volgen, kan je daarvoor nu dus een subsidie aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar.

Naast dit STAP-Budget kan je een gratis STAP – Ontwikkeladvies krijgen. Dit adviestraject helpt je om de beste keuzes te maken in jouw volgende loopbaanfase.
.
.

Beperkt plek, meld je snel aan!

gratis ontwikkeladvies loopbaanadvies loopbaancoaching STAPDe afgelopen paar jaar werd al vaker een subsidie voor Gratis Ontwikkeladvies / Loopbaanadvies beschikbaar gesteld door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Beide keren waren de beschikbare plekken binnen zeer korte tijd vergeven. In 2020 werden op 1 december alle 55000 beschikbare plekken binnen 1 dag gereserveerd!

Vanaf 2 oktober 2023 stelde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het kosteloze STAP ontwikkeladvies opnieuw open voor registratie. .
.
.

Jouw mogelijkheden in kaart

STAP Ontwikkeladvies - gratis loopbaanadviesDC Loopbaanbegeleiding helpt je te ontdekken dat er meer mogelijk is dan je denkt! Dat is fijn voor als er een verandering aan zit te komen, maar ook als je tevreden bent met je huidige baan kan je veel baat hebben bij zo’n advies. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daarom de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies’ opnieuw beschikbaar gesteld.

Wie een ontwikkeladvies aanvraagt, krijgt een aantal individuele gesprekken met Peter Paas. Peter is loopbaancoach en oprichter van DC Loopbaanbegeleiding. Samen kijk je dan naar je huidige werk, naar wie je bent, wat je kunt en leuk vindt, en waar op korte termijn of in de toekomst concrete banen voor jou te vinden zijn. DC Loopbaanbegeleiding kan je ook helpen om je nieuwe plannen in gang te zetten.

Gezien het belang van goede informatie over iemands kansen op de arbeidsmarkt, zal een arbeidsmarktscan onderdeel zijn van het ontwikkeladvies.
.
.

Gratis loopbaanadvies of korting op loopbaantraject

.

Wat vinden anderen van DC Loopbaanbegeleiding?


.

.
.

Werkwijze gratis STAP Ontwikkeladvies (Loopbaanadvies)

1. Meld je aan, dan nemen we contact met je op.
2. Wanneer je kiest om het traject in te gaan, melden we je aan voor de subsidieaanvraag.
Hiervoor dien je een aantal formulieren en gegevens aan te leveren.
3. We doorlopen het traject.
4. Na afloop dien je nog een aantal formulieren in te vullen.
..


.

Meer weten over Gratis Ontwikkeladvies?

Via deze link vind je meer informatie over het STAP Ontwikkeladvies op
de website van de Rijksoverheid.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.
.

.

*) DC Loopbaanbegeleiding is aangesloten bij de NOLOC (Beroepsvereniging van Loopbaanprofessionals) en daarom gecertificeerd om het Ontwikkeladvies te faciliteren.